Baltic International Bank izveido alternatīvo ieguldījumu pārvaldes sabiedrību AS BIB Alternative Investment Management


Šā gada 11.jūlijā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēma lēmumu piešķirt Bankas dibinātai pārvaldes kompānijai AS BIB Alternative Investment Management alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka licenci.

Baltic International Bank aktīvi īsteno jaunu darbības stratēģiju, kas ir orientēta uz ilgtspējīgām investīcijām. Alternatīvo ieguldījumu pārvaldes sabiedrības AS BIB Alternative Investment Management izveide ir nākamais solis Bankas darbības stratēģijas realizēšanā, kas ļaus esošajiem un potenciālajiem bankas klientiem iesaistīties privātā kapitāla darījumos, atbalstot ilgtspējīgu biznesa projektu attīstību, tādējādi gūstot ieņēmumus no kapitāla, investējot atbildīgi un aktīvi rūpējoties par apkārtējo vidi!

Jaundibinātās alternatīvo ieguldījumu  pārvaldes sabiedrības AS BIB Alternative Investment Management mērķis ir izveidot un pārvaldīt alternatīvās jeb atjaunojamās enerģijas fondu. Šī alternatīvā ieguldījumu fonda stratēģija būs orientēta uz ieguldījumiem uzņēmumos, kuri nodarbosies ar atjaunojamās enerģijas ražošanu, kas ir vēja un saules paneļu parki, koģenerācijas stacijas Vācijā, Itālijā, Baltijas valstīs u.c. Eiropas valstīs.

Attīstot uz atbildīgām un ilgtspējīgām investīcijām orientētu produktu klāstu, Banka plāno piedāvāt saviem klientiem ne tikai iespēju iesaistīties privātā kapitāla darījumos ar alternatīvo ieguldījumu fonda palīdzību, bet arī iespēju piedalīties individuālajos darījumos, kļūstot par konkrētu uzņēmumu līdzīpašniekiem.

         Teika Lapsa
         Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītāja
         Tālrunis: (+371) 6 7000 444
         E-pasts: teika.lapsa@bib.eu