ROBIT OYJ:N KASVU JATKUI - YHTIÖ KAKSINKERTAISTI LIIKEVAIHTONSA


ROBIT OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.8.2017 KLO 11.05

ROBIT OYJ:N KASVU JATKUI - YHTIÖ KAKSINKERTAISTI LIIKEVAIHTONSA

Robit Oyj on tyytyväinen ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihdon kasvuun. Kasvua liikevaihtoon tuli 102 prosenttia ollen 42,6 miljoonaa euroa (21,1). Kasvuun vaikuttivat pääosin 2016 tehdyt yritysostot. Lisäksi liikevaihto kehittyi orgaanisen kasvun osalta yhtiön pitkän tähtäimen kasvutavoitteen mukaisesti.

Yhtiön kannattavuutta rasittivat poikkeukselliset kustannukset, joista suurimmat erät aiheutuivat yhtiön siirtymisestä Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle toukokuussa sekä tehdystä yritysostosta. Yhtiön kannattavuuteen vaikuttivat myös etupainotteiset panostukset henkilöstöresursseihin sekä uusien yksiköiden integrointiin liittyvät kustannukset.

Tarkastelukausi oli vahvaa panostusta tulevaan kasvuun. Näiden avulla yhtiö suunnittelee saavuttavansa kasvu- ja kannattavuustavoitteet. Robit Oyj:n kasvustrategian toteutus eteni suunnitelman mukaisesti. Yhtiö teki myös historiansa suurimman tuotantoinvestointipäätöksen maaliskuussa rakentaakseen uuden, huippumodernin, automatisoidun tehtaan Koreassa, mikä tulee tukemaan yhtiön toimituskykyä ja volyymin kasvua. Lisäksi yhtiö suoritti Halco-yritysoston sisältäen Halco USA:n ja UK:n toiminnot. Näiden yritysostojen myötä yhtiöllä on nyt kuusi tuotantolaitosta. Kasvustrategiaa tukemaan yhtiö perusti myös myyntitoimiston Kazakstaniin.

Henkilöstö kasvoi 62 henkilöllä. Yhtiössä on kaikkiaan 325 henkilöä, joista noin 73 prosenttia toimii Suomen ulkopuolella.

Parantuneiden markkinanäkymien tukemana sekä edellä mainituilla panostuksilla yhtiö tavoittelee lähivuosina edelleen voimakasta orgaanista kasvua ja sitä kautta kannattavuuden parantamista. Tämän lisäksi yhtiö seuraa aktiivisesti sopivia yritysostokohteita. Kasvun mahdollistamiseksi yhtiö listautui Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle ja hankki 49,5 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

ROBIT OYJ

Mika Virtanen, toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Robit Oyj
Mika Virtanen, toimitusjohtaja
+358 40 832 7583
mika.virtanen@robitgroup.com   

Robit on voimakkaasti kansainvälistynyt kasvuyhtiö, joka myy kulutusosia eli porakalustoa globaalisti asiakkailleen seuraavilla markkinasegmenteillä: kaivosteollisuus, rakentaminen ja urakointi, tunnelinporaus sekä kaivonporaus. Yhtiön tarjonta jakaantuu kolmeen tuote- ja palvelualueeseen: Top Hammer, Down-the-Hole ja Digital Services. Yhtiöllä on maailmalla 21 omaa myynti- ja varastopistettä ja aktiivinen myyntiverkosto 115 maassa. Robitilla on tuotantoyksiköt Suomessa, Etelä-Koreassa, Australiassa, Englannissa ja USA:ssa.

Jakelu:          
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.robitgroup.com