BIMobject tecknar avtal med brittiska justitiedepartementet


BIMobject AB ("BIMobject") meddelar idag att företaget tecknat ett avtal med det brittiska justitiedepartementet Ministry of Justice ("MoJ") för att stödja den pågående utvecklingen av departementets digitala content-bibliotek med hjälp av lösningen 'BIMobject® Hercules'. Genom detta content management-system kommer MoJ att kunna skapa innehåll för ett bibliotek av digitala byggprodukter via kravobjektsmodeller. BIMobject® Hercules ger MoJ möjligheten att kontrollera distributionen av detta digitala content till leverantörer och samarbetspartners i säkra kanaler, samt övervaka vem som har tillgång till innehållet.

BIMobject® Hercules är en molnbaserad lösning, vilket innebär att ingen extern betalmjukvara behövs. Content hanteras och visas enkelt med hjälp av en vanlig webbläsare. Det betyder också att objektmodeller och datan som hänger ihop med dessa modeller hämtas från en enda källa, vilket i sin tur gör att specifika datakrav (som till exempel den brittiska regeringsstandarden COBie) kan länkas till modellen. Detta ger MoJ större flexibilitet samt möjligheten att uppdatera data när kraven ändras, utan att man behöver skapa nya modeller. Att ha en sådan Single Source of Truth bidrar även till säkerheten för datan i MoJ-biblioteket.
  
"We are delighted to continue to build upon our client BIM Level 2 capability by taking our MoJ BIM Object Library to the next generation. With this development; content management and user-friendly accessibility will be a new digital standard for us. We look forward to the further advances in the assembly and manufacturing space that this development will enable", säger Matt Watchorn, Head of BIM på det brittiska justitiedepartementet. 

"Vi på BIMobject har stöttat den brittiska regeringens BIM-initiativ sedan dess uppstart år 2011, och hjälpt MoJ i diverse projekt sedan 2013. Det känns fantastiskt roligt att få samarbeta med MoJ under utvecklingen av deras BIM Level 2-program. Jag och resten av BIMobject-teamet kommer att göra allt vi kan för att främja programmet i framtiden", säger David Jellings, Managing Director på BIMobject UK.

För mer information, vänligen kontakta:
Louise Otto - presskontakt
Tel: +46 40 685 29 00
Email: info@bimobject.com

Denna information är sådan information som BIMobject AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 september 2017 kl. 14:10 CEST.

Om BIMobject AB

BIMobject AB är med sitt molnbaserade content management system för BIM-objekt, en "game changer" för byggindustrin världen över.

BIMobject® är ett innovativt teknologiföretag som ligger i framkant vad gäller digitaliseringen av byggprodukter och material. Detta genom att tillgängliggöra produktinformation som kan omvandlas till kunskap tidigt i BIM-processen. Det gör det möjligt att industrialisera byggindustrin och ha stort inflytande över design, produktval, konstruktion, svinn, energi, kostnader, kvalitet och logistik.

Våra unika lösningar för tillverkare av byggnads- och interiörprodukter erbjuder utveckling, hosting, underhåll, administration och publicering av digitala kopior av tillverkares produkter - BIM-objekt. Webbtjänsterna för digital marknad- och pre-sales som BIMobject® Cloud erbjuder, kanaliseras och integreras via appar till CAD/BIM-applikationer för att skapa direkta affärsrelationer och kommunikation världen över.

BIM-objekten integreras i informationsmodellen genom hela processen och beskriver byggnaden och dess delar i detalj, därmed ökar chanserna för att bli föreskriven för de produkter som finns tillgängliga i BIMobject® Cloud.

BIMobject® - Vinnare av 2013 Red Herring 100 Global

BIMobject AB (publ) - Nasdaq Stockholm First North - Symbol: BIM 

bimobject.com    

Sedermera Fondkommission är bolagets Certified Adviser.


Attachments

BIMobject tecknar avtal med brittiska justitiedepartementet