Imatran kaupungintalon sähköautojen latauspisteet avattu


PAIKALLISTIEDOTE ITÄ-SUOMEN MEDIOILLE JA AUTOLEHDILLE 6.10.2017

Imatran kaupungintalon sähköautojen latauspisteet on nyt avattu. Kaupungintalon yläkannella sijaitsevat latauspisteet palvelevat sekä kaupungintalon työntekijöitä että talossa vierailevia sähköautoilijoita. Kaupungintalolla on kaksi latausasemaa ja yhteensä neljä latauspistettä. Latauspisteen maksimiteho on 22 kW.

Imatran kaupungintalolle asennetut latauspisteet ovat osa Fortum Charge & Drive -verkostoa, johon kuuluu Pohjoismaissa jo yli 1 400 latauspistettä. Niistä 450 on 50 kW:n pikalatauspisteitä. Suomessa Charge & Drive -latauspisteitä on yli 100, joista 40 on pikalatauspisteitä.

”Sähköautoilu yleistyy myös Suomessa, ja sen myötä myös latausmahdollisuudet paranevat nyt nopeasti. Imatran kaupungin kanssa tehtävä yhteistyö on hyvä esimerkki siitä, miten voimme yhdessä kaupunkien kanssa edistää sähköistä liikennettä Suomessa”, kertoo Sami Saarilahti Fortumilta.

”Imatran kaupunki haluaa tarjota kaupunkilaisille lisä-arvoa sähköauton latausmahdollisuudella. Näin me samalla tuemme ekologisia arvoja”, Imatran vt. kaupungininsinööri Päivi Pekkanen sanoo.

Sähköauton akun lataaminen täyteen niin sanotuilla puolinopeilla latauspisteillä kestää noin 2–3 tuntia automallista riippuen. Latauksen voi käynnistää joko tekstiviestillä tai rekisteröitymällä Fortum Charge & Drive -verkoston käyttäjäksi, jolloin lataus onnistuu RFID-avaimella tai mobiilisovelluksella. Latauspisteillä voivat ladata käytännössä kaikki erilaiset sähköautot ja pistokehybridit. Latauksessa käytetään niin sanottua Type 2 -latausjohtoa, joka asiakkaalla on autossa mukana ja joka on vakiintunut julkisissa latauspisteissä käytettäväksi standardiksi. Lisätietoa lataamisesta: http://bit.ly/2spCcbe
 

Fortum Oyj
Viestintä

 

Lisätietoja:
Sami Saarilahti, myyntijohtaja Fortum Charge & Drive, puh. 040 757 2880
Päivi Pekkanen, vt. kaupungininsinööri, Imatran kaupunki, puh. 020 617 4418


Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.
www.fortum.com/fi