AkzoNobel breidt zoutproductie voor farma uit in Denemarken


9 oktober 2017

AkzoNobels Specialty Chemicals business heeft de uitbreiding van de productielocatie in Denemarken voltooid. Hier wordt zuiver zout voor farmaceutische doeleinden gemaakt, essentieel voor de medische industrie.

De site in Mariager levert de producten die gebruikt worden als farmaceutisch ingrediënt voor verschillende toepassingen, waaronder voor intraveneuse oplossingen, insuline en babyvoedsel. Met de uitbreiding, waarmee de capaciteit met 60 procent is toegenomen, kan aan de grote vraag worden voldaan.

"Onze site produceert het meest pure zout ter wereld," vertelt Nils van der Plas, General Manager van AkzoNobels zout business. "Deze uitbreiding maakt het voor ons wereldwijd mogelijk de sterk groeiende markt te voorzien."

Hij voegde toe dat de markt voor zuiver zout voor farmaceutische doeleinden zich vooral concentreert op dialyse-toepassingen. Het aantal dialyse-behandelingen neemt over de hele wereld toe. Dit is het gevolg van het toenemend aantal patiënten en de verbeterde gezondheidszorg in veel ontwikkelingslanden.

"Na een jaar van zorgvuldig bouwen en testen is de site in Mariager goed in staat te reageren op de organische ontwikkelingen in de dialysemarkt," voegde Van der Plas toe. "Deze specifieke markt groeit wereldwijd met 7 tot 8 procent per jaar en zal naar verwachting in dit tempo doorgroeien voor zeker nog een generatie."

Naast dialyse-toepassingen, wordt zuiver zout voor farmaceutische doeleinden ook gebruikt als grondstof voor vloeibare medicijnen en dieetpreparaten.
---

Over AkzoNobel

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.
Niet voor publicatie - voor meer infromatie

AkzoNobel Media Relations
T:+31 88 969 7833
Contact: Andrew Wood


Attachments

Mediabericht - PDF