Fortum hakee ympäristölupaa Kivenlahden lämpölaitoksen uudelle biokattilalle


FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE ETELÄ-SUOMEN ALUEEN MEDIOILLE  20.10.2017

Fortum on jättänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastolle ympäristölupahakemuksen, jolla se hakee lupaa toiminnan laajentamiselle Kivenlahden lämpökeskuksen tontilla. Hanke on toteutuessaan jälleen yksi merkittävä askel kohti hiilineutraalia kaukolämpöä Espoossa vuoteen 2030 mennessä.

Fortumin lämpökeskuksen tontilla Kivenlahden teollisuusalueella toimii tällä hetkellä kaksi puupellettikattilaa. Lämpökeskuksen toimintaa suunnitellaan laajennettavan rakentamalla uusi, kiinteän polttoaineen kattilalaitos, jossa käytetään puhtaita puuperäisiä polttoaineita. Kattilan suunniteltu polttoaineteho on 49 MW. Suunnitelman mukaan uusi kattilalaitos otetaan käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.

Uuden laitoksen vuosittainen lämmöntuotanto tulisi olemaan noin 350–380 GWh, ja sillä korvattaisiin pääasiassa Suomenojan hiilipohjaista lämmöntuotantoa. - Uusiutuvilla energiamuodoilla tuotetun kaukolämmön osuus kasvaisi 22 prosentista noin 40 prosenttiin ja fossiiliset hiilidioksidipäästöt vähenisivät 80 000–90 000 tonnia vuosittain, kertoo Fortumin Suomen kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Ilkka Toijala.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kuuluttanut ympäristölupahakemuksen 19.10.2017, ja se on nähtävillä aluehallintoviraston verkkosivuilla www.avi.fi.

Fortum järjestää yleisötilaisuuden lähialueen asukkaille ja asiasta kiinnostuneille 30.10.2017 klo 18–20 Saunalahden koululla, osoitteessa Brinkinmäentie 1, Espoo. Tervetuloa!

 

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Fortum, Ilkka Möttönen, kehityspäällikkö, kaukolämpöliiketoiminta, ilkka.mottonen@fortum.com, puh. 045 679 1316

 

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi