Capitalia nerevidētais konsolidētais starpperiodu pārskats par 2017. gada deviņiem mēnešiem

Rīga, 2017-10-23 17:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Par darbības rezultātiem

2017. gada pirmajos deviņos mēnešos Capitalia sasniedza kopējo apgrozījumu EUR 887 tūkstošu apmērā, kas ir kāpums par 34%, salīdzinot ar šo pašu periodu 2016. gadā. Pārskata periods tika noslēgts ar EUR 43 tūkstošu peļņu. Tā kā vasaras mēneši tipiski ir zemas aktivitātes sezona mūsu nozarē, kopējais uzņēmumiem izsniegtā finansējuma apmērs saglabājas apmēram nemainīgi EUR 5 miljoni apmērā.

Par svarīgākajiem notikumiem

2017. gada trešajā ceturksnī mēs turpinājām darbu pie procedūru atjaunošanas. Tāpat esam paplašinājuši savu klientu menedžeru komandu, lai vēl efektīvāk varētu piedāvāt finansējumu pieaugošam klientu skaitam. Mēs esam nozīmīgi vienkāršojuši un pilnveidojuši savu piedāvāto finanšu produktu klāstu, kā rezultātā papildus biznesa aizdevumiem un rēķinu pirkšanai uzsākām piedāvāt arī riska kapitāla un biznesa eņģeļu finansējumu. Šādas investīcijas mēs veiksim kopā ar citiem pieredzējušiem investoriem. Paralēli, mēs plānojam padziļināt sadarbību ar Mintos.com platformu, kuras rezultātā mērķis ir samazināt kopējo aizņēmumu apmēru Capitalia bilancē.

Par nākošā ceturkšņa plāniem

Turpmākajos trijos mēnešos Capitalia uzsvars būs uz savas pūļa finansējuma platformas capitalia.com attīstīšanu. Mūsu speciālistu veikto padziļināto pārbaudi ir izturējuši vairāki strauji augoši uzņēmumi, kas ar platformas starpniecību mērķēs piesaistīt finansējumu izaugsmei līdz pat EUR 1,000,000 apmērā. Paredzams, ka pirmie investīciju piedāvājumi tiks publicēti šī gada novembrī.

Par Capitalia

Capitalia ir vadošais nebanku finansējuma sniedzējs maziem un vidējiem uzņēmumiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Capitalia ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un kapitāla investīcijas vairāk kā 1000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk kā EUR 20 miljonus kompāniju attīstībā.

Juris Grišins
         Vadītājs