Fortumin Tainionkosken vesivoimalaitoksen ykköskoneiston peruskorjaus on valmistunut


FORTUM OYJ PAIKALLISTIEDOTE ITÄ-SUOMEN MEDIOILLE 30.10.2017

Fortumin Vuoksessa sijaitsevan Tainionkosken vesivoimalaitoksen ykköskoneiston peruskorjaus on saatu valmiiksi ja koneisto on tuottanut uusiutuvaa sähköä lauantaista 14.10.2017 lähtien. Peruskorjauksessa uusittiin voimalaitoksen ykköskoneiston 65 vuotta vanha turbiini ja generaattori. Samalla uusittiin myös koneiston automaatiota, turbiinin säätöjärjestelmä ja  sähköjärjestelmiä. Peruskorjauksen yhteydessä nostettiin myös koneiston tuotantotehoa 2,5 megawatilla ja vuosituotantoa noin 6 gigawattitunnilla.   

"Peruskorjaustyöt Tainionkosken vesivoimalaitoksessa jatkuvat kakkoskoneiston peruskorjauksella ja kolmoskoneiston automaatiouusinnalla. Suunnitelman mukaan töiden pitäisi valmistua loppuvuodesta 2018", projektipäällikkö Juha Tella Fortumista kertoo.   

Vesivoimalaitosten peruskorjaukset ja niiden kautta saatavat tehonlisäykset kasvattavat sähköjärjestelmän säätöön tarvittavaa lisätehoa. Lisätehoja tarvitaan, kun sähköjärjestelmään kytketään lisää uutta olosuhteista riippuvaista tuuli- ja aurinkovoimaa. Fortum on kymmenen viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvattanut vesivoimalaitostensa peruskorjausten ja toteutettujen tehonkorotusten avulla vesivoimantuotantonsa tuotantotehoa 120 megawatilla ja päästöttömän vesisähkön tuotantoaan 250 gigawattitunnilla.
  

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Juha Tella, projektipäällikkö, Fortum, puh. +358 50 452 1713

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 9 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi