Kinkkutempun ennätysjahti käyntiin tänään - paistinrasvat voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen 150 keräyspisteessä


Neste Oyj
Uutinen
20.12.2017 klo 9.00

Kinkkutempun ennätysjahti käyntiin tänään - paistinrasvat voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen 150 keräyspisteessä

Tänään keskiviikkona 20. joulukuuta käynnistyvä kinkun paistinrasvojen keräys toteutetaan nyt suurempana kuin koskaan. Lahjoitetuista kinkkurasvoista Neste jalostaa liikenteen päästöjä merkittävästi vähentävää Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jonka tuotoilla tuetaan vähävaraisten lapsiperheiden joulua.

Paistinrasvojen lahjoittamisesta on tehty suomalaisille entistä helpompaa. Keräyspisteitä on eri puolilla maata 150, muun muassa jokaisen K-Citymarketin, mutta myös kymmenien pienempien K-ruokakauppojen ja Neste K ja Nesteen -liikenneasemien sekä 27 kunnan jäteyhtiöiden keräyspisteen yhteydessä. Tänään alkava keräys kestää 4. tammikuuta saakka.

"Tämä kiertotaloutta havainnollistava hanke järjestetään toista kertaa. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on ollut saumatonta ja sen ansiosta onnistuimme laajentamaan keräystä viime vuodesta. On ollut upeaa huomata, että myös kuluttajat ovat ottaneet Kinkkutempun omakseen. Kinkun paistinrasva käy Neste MY uusiutuvan dieselin jalostukseen, joten mielellämme otamme sitä nytkin vastaan hyvän asian puolesta," kertoo Nesteen viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja Osmo Kammonen.

Viime vuonna järjestetty keräys tuotti 12 000 litraa paistinrasvaa 40 000 kotitaloudesta. Tänä vuonna tavoitteena on saada rasvat talteen jopa 100 000 kodista. Uusiutuvaksi dieseliksi muutettuna sillä määrällä ajaisi maapallon ympäri kymmenen kertaa. Joulukinkkujen paistinrasvasta, kuten muistakin uusiutuvista jätteistä ja tähteistä valmistettu Neste MY uusiutuva diesel on huomattavasti tavanomaista dieseliä ympäristöystävällisempää, sillä sen kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät.

Suomalaiset syövät noin seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua joulun aikana. Oikeaoppinen kierrätys on jokavuotinen puheenaihe, sillä viemäriin kaadettuna rasvat tukkivat putkistoa ja aiheuttavat kuluja taloyhtiöille.

Kinkkutemppu toteutetaan 14 toimijan yhteistyönä ja se on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja kansainvälisesti palkittu kiertotalouskampanja. Kinkkutempun tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen vähävaraisia perheitä tukevan Hope ry:n kautta. Mikäli 100 000 talouden tavoite toteutuu, lahjoitussumma on 20 000 euroa.

Tarkemmat tiedot keräyksen päivämääristä, keräyspisteistä ja kampanjasta löydät osoitteesta www.kinkkutemppu.fi.

Lisätietoa: Osmo Kammonen, Viestintä- ja brändimarkkinointijohtaja, puh. 050 458 4885.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) luo vastuullisia vaihtoehtoja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Voimme auttaa asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään kaikkialla maailmassa laadukkailla ja vähäpäästöisillä uusiutuvilla tuotteilla ja korkealaatuisilla öljytuotteilla, jotka voidaan yhdistää räätälöidyiksi palveluratkaisuiksi. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lentämiseen ja muoviteollisuuteen. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti. Vuonna 2016 Nesteen liikevaihto oli 11,7 miljardia euroa ja olimme edelleen mukana 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalla. Lue lisää: neste.com

Kinkkutemppu lyhyesti

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Kuluttajia pyydetään palauttamaan kinkunpaistosta yli jääneet rasvat kierrätyspisteille ja siitä  valmistetaan uusiutuvaa polttoainetta Nesteen Porvoon jalostamolla. Kinkkutemppu-kampanjan tavoitteena on saada mukaan satatuhatta suomalaista kotitaloutta. Jos tavoite täyttyy, Kinkkutemppu lahjoittaa 20 000 euroa vähävaraisia perheitä tukevalle Hopelle. Kemianteollisuuden lisäksi Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Suomen Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus- ja palvelut YTP.