„AUGA group“, AB ketina pritraukti iki 20 mln. Eur papildomo akcinio kapitalo per viešą akcijų platinimą iki 2018 m. vidurio

2018 m. sausio 22 d. „AUGA group“, AB (toliau Bendrovė) valdyba nusprendė inicijuoti procesą dėl Bendrovės verslo plėtros finansavimui reikalingų lėšų pritraukimo viešai platinant naują bendrovės akcijų emisiją.

Tokiu būdu bus siekiama pritraukti iki 20 mln. Eur papildomo akcinio kapitalo, kuris būtų panaudojamas vykstančių įsigijimų finansavimui ir tolesnei verslo plėtrai. Šio procesu taip pat tikimasi padidinti bendrovės akcijų likvidumą bei laisvai prekiaujamų akcijų kiekį, sudarant patrauklesnes sąlygas investuoti smulkiesiems bei instituciniams investuotojams.

„Per pastaruosius metus „AUGA group“ nuosekliai vykdė savo strateginius planus, sudarė keletą sėkmingų įsigijimo sandorių bei demonstravo gerėjančius veiklos rezultatus. Tiek UAB „KTG Agrar“, tiek UAB „Raseinių Agra“ įsigijimas sudarys galimybių patenkinti augančius ekologinių rinkų poreikius bei ateityje didinti galutiniam vartotojui skirtų ekologiškų maisto produktų gamybos apimtis. Šiandien paskelbtas UAB „Arginta Engineering“ įsigijimas taip pat yra strateginės „AUGA group“ plėtros dalis“ – teigia Bendrovės valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Bendrovė finansiniu patarėju pasirinko Estijoje registruotą banką AS LHV Pank (toliau Patarėjas) „AUGA group“, AB su Patarėjo pagalba sieks išplatinti naują Bendrovės akcijų emisiją iki 2018 m. pirmo pusmečio pabaigos.

Patarėjui pateikus rekomendaciją dėl šio proceso įgyvendinimo ir Bendrovės valdybai priėmus atitinkamą sprendimą, bus šaukiamas Bendrovės visuotinis akcininkų susirinkimas, kuris turės priimti sprendimą dėl bendrovės įstatinio kapitalo didinimo, išleidžiant naują akcijų emisiją.

Kontekstas: „AUGA group“ yra viena didžiausių vertikaliai integruotų ekologiško maisto bendrovių Europoje. Nuo 2014 m. Bendrovės pagrindinis akcininkas (šiuo metu 88,13%) yra UAB „Baltic Champs Group”, kuris inicijavo daug esminių pokyčių Bendrovėje. “AUGA group” vysto tvaraus, naujomis technologijomis paremto žemės ūkio modelį. Bendrovės galutiniai pakuoti produktai parduodami supermarketų lentynose Baltijos šalyse taip pat eksportuojami į Skandinaviją ir kitas šalis. Bendrovės tikslas pateikti tvariai užaugintą ekologišką maistą už prieinamą kainą. Daugiau informacijos www.auga.lt.

Daugiau informacijos:

Generalinis direktorius