BIMobject AB: BIMobject släpper stor uppdatering av sin lösning för contentskapande


BIMobject lanserar idag en betydande uppdatering av sin lösning för skapande av digitala byggprodukter, BIMscript®. Uppdateringarna innebär en ny nivå av flexibilitet och möjligheter som öppnar upp lösningen för avancerad produktkonfiguration för fler produktkategorier inklusive ett större omfång produkter med komplexa parametrar, samt hela sektorn av fönster och dörrar. 

BIMobjects lösning BIMscript® låter användaren skapa sina egna digitala byggprodukter, så kallade BIM-objekt. Lösningen genererar parametriska, programspecifika BIM-objekt i ett antal väletablerade format för branschens mest populära BIM-applikationer som Autodesk Revit, AutoCAD, 3DS, Graphisoft ARCHICAD och Trimble SketchUp samt format för AR och VR. Dessa BIM-objekt tillhandahålls sedan på molnplattformen BIMobject® Cloud. Med över 650 000 registrerade användare och produkter från mer än 1000 varumärken fungerar BIMobject® Cloud som en så kallad Single Source of Truth, alltså en enda informationskälla med synkroniserade uppdateringar.  

Jämfört med tidigare versioner av lösningen medför uppdateringen en stor ökning av antalet produktkategorier som kan skapas, inklusive fönster, dörrar, och produkter som går att skräddarsy. Användaren har nu möjligheten att bestämma de önskade parametrarna fritt, istället för att behöva välja mellan ett begränsat antal förbestämda alternativ som i den tidigare versionen.

"BIMscript är idag ett stabilt scripting-språk med tusentals utvecklade BIM-objekt på sin meritlista. Den nya uppdateringen tar i princip bort de sista begränsningarna för vad som kan scriptas. Som användare kan du definiera vilken byggkomponent som helst och få full support för alla branschstandarder genom hela BIM-processen", säger Emil Augustsson, Product Evangelist på BIMobject.

Den enda restriktionen för användarens fritt definierade objektvärden utgörs av tillverkningsalternativen för den faktiska produkten. Parametrarna kan sedan användas i flera intelligenta processer för att beräkna, modifiera och skapa BIM-objekt utifrån den givna informationen. Processerna förbättrar användarens arbetsflöde både genom avsevärt mindre tidsåtgång och i form av de nya möjligheterna.  

"Högre produktivitet är bara början. Detta är ett genombrott inom smart contentutveckling som bidrar med avgörande struktur och enhetlighet till BIM-objekt från en Single Source of Truth. Jag ser fram emot att följa den stora basen av BIMscript-utvecklare när de utforskar nya marknader", säger Emil Augustsson.

De nya funktionerna är till särskilt stor fördel för tillverkare av fönster och dörrar. Dessa ges för första gången verktygen att förvandla sina produkter till parametriska BIM-objekt, då denna möjlighet inte funnits tidigare i lösningen. Den uppdaterade versionen av BIMscript® förblir gratis för ackrediterade BIMscript®-utvecklare.

BIMscript® skapar automatiskt flera parametriska BIM-format samt ett antal statiska format från en enda utvecklingskälla. Detta skyndar på utvecklingen av multipla format med 400% jämfört med traditionella metoder. Lösningen gör också att man inte behöver köpa in flera olika mjukvaror för utveckling inom CAD/3D/BIM. Det krävs heller ingen expertkunskap inom flera system, eftersom de tillverkarspecifika formaten skapas av BIMobject® Cloud. Direkt hosting, publicering, underhåll och versionshantering gör utvecklingsprocessen säker och lättkontrollerad.
BIMscript® är framtidssäker när mjukvarutillverkarna släpper nya versioner av sina BIM-format, eftersom BIMobject® Cloud kan uppdatera BIMscript®-filer i större partier. För de statiska filformat som skapas med BIMscript®, som exempelvis IFC, DWG, 3DS och OBJ, tillhandahåller BIMobject även en 3D-konfigurator. Här kan användaren konfigurera objektet i  BIMobject® Cloud för att sedan ladda ner denna version av produkten.

För mer information om BIMscript®, vänligen klicka på följande länk: http://bimscript.bimobject.com/

För mer information, vänligen kontakta:
Louise Otto - presskontakt
Tel: +46 40 685 29 00
Email: press@bimobject.com

Om BIMobject AB
BIMobject® är ett svenskt teknologiföretag med global närvaro som ligger i framkanten av byggindustrins digitalisering. BIMobject erbjuder en molnbaserad plattform som genom kraftfull teknologi tillgängliggör digital produktinformation - Building Information Modelling (BIM) - som kan användas tidigt i byggprocessen för att visualisera, konkretisera och analysera. Plattformen samlar dessutom in värdefull data som möjliggör effektivisering av byggindustrin genom hela produktlivscykeln. Smartare design och konstruktion leder till bättre produktval, minskat svinn och mer effektiv logistik under byggprocessen. Samtidigt gynnas fastighetsförvaltningen av högre kvalitet, bättre energianvändning och lägre driftkostnader.

BIMobject är idag verksamt på ett stort antal marknader och har en global tillväxtstrategi. Bolagets erbjudande består av utveckling, hosting, underhåll, administration och publicering av digitala kopior av tillverkares produkter: BIM-objekt. Kunderna är tillverkare av bygg- och interiörprodukter som marknadsför dessa via BIMobject® Cloud. Användarbasen består främst av arkitekter, designers och konstruktörer som via CAD/BIM-applikationer, appar och webbtjänster får tillgång till BIMobject® Cloud. BIM-objektet integreras i en detaljerad modell av byggnaden, vilket i sin tur ökar chansen att den verkliga produkten föreskrivs för projektet.

BIMobject är listat på Nasdaq Stockholm First North och handlas under symbolen BIM.

Certified Adviser: Sedermera Fondkommission

bimobject.com    


Attachments

BIMobject släpper stor uppdatering av lösning för contentskapande