“Baltic International Bank” stiprina vadības komandu


“Baltic International Bank” līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Ilona Guļčaka pievienojas bankas padomei, bet bankas vadītāja pienākumus uzņemas šī brīža valdes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Bolbats.

Šīs izmaiņas turpina jau iepriekšējā gadā sākto bankas pārmaiņu procesu, kas ļaus paplašināt darbību jaunos virzienos, apgūt jaunus mērķa tirgus un piedāvāt klientiem individuālus, augstas kvalitātes finanšu pakalpojumus. Tās ir ilgstoši plānotas un rūpīgi pārdomātas pārmaiņas, kas ļaus salikt kompetences vēl labākā izkārtojumā un izmantot jaunas iespējas.

Pārmaiņām jau ir saņemts nepieciešamais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vērtējums un akcepts.

Viktora Bolbata līdzšinējā pieredze daudzus gadus bijusi saistīta ar skandināvu banku sektoru, ieņemot vadošus amatus vienā no lielākajām bankām Latvijā SEB bankā. No pagājušā gada V.Bolbats pievienojies “Baltic International Bank” vadības komandai, aktīvi iesaistoties bankas pārmaiņu procesā: sākumā padomnieka statusā, bet no novembra kā valdes priekšsēdētājas vietnieks. V.Bolbats ir absolvējis Rīgas Ekonomikas Augstskolu (Stockholm School of Economics in Riga) un ieguvis MBA grādu Rīgas Biznesa skolā.

Bankas akcionārs Valērijs Belokoņs: “Mums ir 25 gados uzkrāta pieredze Latvijas banku sektorā. Tagad mēs to apvienojam ar jauniem, enerģiskiem komandas biedriem no dažādām nozarēm un kopā veidojam jaunu banku, kas saglabās tradīcijas un pārmantojamību, vairos klientu uzticību, pievienojot vēl plašāku ekspertīzi un veidojot vērtību klientiem, darbiniekiem un Latvijai kopumā.”

Atgādinām, ka šī gada janvārī bankas akcionāri nolēma palielināt bankas kapitālu par 6 miljoniem eiro, aktīvi atbalstot bankas paplašināšanu Latvijā un citos bankas mērķa tirgos.

Savukārt stiprinot padomes sastāvu, tajā kopš 2016.gada darbojas arī augsta līmeņa starptautiskie speciālisti: bijušais diplomāts Dr. Hanss Frīdrihs fon Plocs (Dr. Hans Friedrich von Ploetz) un bijušais ASV CIP Terorisma apkarošanas centra direktors Džozefs Kofers Bleks (Joseph Cofer Black). Padomē strādā arī bankas akcionārs Valērijs Belokoņs un baņķieris ar daudzu gadu pieredzi Andris Ozoliņš. 

AS „Baltic International Bank” padomes locekle Ilona Guļčaka pildīja Bankas valdes priekšsēdētājas pienākumus kopš 2008. gada, un I.Guļčakai nepieder AS „Baltic International Bank” balsstiesīgās akcijas.

         Teika Lapsa
         Mārketinga un komunikācijas pārvaldes vadītāja
         Tālrunis: (+371) 29 161 561
         E-pasts: teika.lapsa@bib.eu