FIT Biotech Oy: FIT Biotech on jättänyt kaksi kansainvälistä patenttihakemusta


FIT Biotech Oy 

Yhtiötiedote 23.5.2018 kello 9.30 EET

FIT Biotech on jättänyt kaksi kansainvälistä patenttihakemusta

FIT Biotech Oy ("yhtiö", FITBIO:FN Finland) on jättänyt kaksi kansainvälistä patenttihakemusta. Hakemukset ovat strategisesti merkittäviä yhtiön jatkaessa teknologiansa ja lääkeaihioidensa kaupallistamista.

Ensimmäinen kansainvälinen patenttihakemus liittyy jatkokehitettyihin vektoriteknologia-alustoihin. Toinen patenttihakemus kattaa yhtiön teknologian käytön syövän hoitoa varten.

Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen kommentoi: "Jatkamme teknologiamme kehittämistä tuodaksemme markkinoille parempia, turvallisempia ja kustannustehokkaampia lääkeaineita. Nämä patenttihakemukset ovat meille erityisen tärkeitä kaupallistaessamme geenipohjaisia hoitomuotoja. Biologisten lääkeaineiden markkinat kasvavat ennennäkemätöntä vauhtia ja olemme hyvässä asemassa vastaamaan kysyntään."

FIT BIOTECH OY
Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Erkki Pekkarinen
Puhelin: +358 44 027 0080
Sähköposti: erkki.pekkarinen@fitbiotech.com

Hyväksytty neuvonantaja: Aalto Capital Partners Oy, puh. +358 40 587 7000

FIT Biotech Oy lyhyesti
FIT Biotech on vuonna 1995 perustettu bioteknologiayhtiö, joka kehittää ja lisensoi patentoimaansa GTU® (Gene Transport Unit) -vektoriteknologiaa uuden sukupolven lääkehoitoihin. GTU® on geenien kuljetusteknologia, joka ratkaisee merkittävän lääketieteellisen haasteen geeniterapian ja DNA-rokotteiden käytettävyydessä.

FIT Biotech soveltaa GTU®-teknologiaa lääkekehitysprojekteissaan. Esimerkkeinä sovellusalueista ovat syöpä (geeniterapia) ja tartuntataudit kuten HIV ja tuberkuloosi, sekä eläinrokotteet.

FIT Biotechin K-osakkeet ovat listattuna Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä First North Finland markkinapaikalla.

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet