Dėl transporto priemonių nuomos paslaugų sandorio


AB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ir Bendrovė), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius. Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

Bendrovė, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo nustatyta tvarka vykdyto viešojo pirkimo rezultatais bei Bendrovės valdymo ir priežiūros organų sprendimais, planuoja sudaryti sandorį su UAB „Transporto valdymas“ dėl transporto priemonių nuomos paslaugų, kurio vertė 5 (penkerių) metų laikotarpiu gali siekti 26.748.740,40 EUR be PVM.

Paminėtina, kad „Lietuvos energija“, UAB Stebėtojų tarybos Audito komitetas, išanalizavęs Bendrovės pateiktą informaciją svarstomu klausimu, pateikė nuomonę, jog planuojamas sudaryti transporto nuomos paslaugų sandoris su UAB „Transporto valdymas“ sudaromas rinkos sąlygomis ir yra sąžiningas bei pagrįstas Bendrovės akcininkų, kurie nėra planuojamo sudaryti sandorio šalis, atžvilgiu.  Audito komitetas savo nuomonę grindžia tuo, kad pirkimas buvo atliktas laikantis privalomų Lietuvos Respublikos pirkimų, atliekamų vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srities perkančiųjų subjektų, įstatymo nuostatų. Prieš atliekant pirkimą buvo kreiptasi į potencialius tiekėjus, atlikta rinkos apklausa.


Atstovas ryšiams su visuomene Valentas Neviera, el. paštas valentas.neviera@le.lt, tel. +370 670 25997.