AUGA group, AB valdyba priėmė sprendimą sustiprinti dukterinių bendrovių kapitalą

AUGA group, AB (juridinio asmens kodas: 126264360, buveinės adresas: Konstitucijos pr. 21C, Vilnius) valdyba 2018 m. rugpjūčio 28 d. priėmė sprendimą investuoti į 10 dukterinių bendrovių padidinant jų įstatinius (uždarųjų akcinių bendrovių atveju) arba pajinius (žemės ūkio bendrovių atveju) kapitalus šiais dydžiais: ŽŪB „AUGA Želsvelė“ (EUR 3 000 000), ŽŪB „AUGA Dumšiškės“ (EUR 1 000 000), ŽŪB „AUGA Mantviliškis“ (EUR 2 100 000), ŽŪB „AUGA Skėmiai“ (EUR 1 500 000), ŽŪB „AUGA Smilgiai“ (EUR 5 000 000), ŽŪB „AUGA Spindulys“ (EUR 4 100 000), Baltic Champs, UAB (EUR 4 800 004), UAB „AUGA Ramučiai“ (EUR 498 112), UAB „Agrotechnikos centras“ (EUR 1 684 400), UAB „AWG investment 2“ (EUR 13 600). Iš viso AUGA group, AB investicijos į minėtų dukterinių bendrovių įstatinius arba pajinius kapitalus sudarys apie 23,7 milijonus eurų. Naują įstatinį arba pajinį kapitalą AUGA group, AB apmokės įskaitydama reikalavimo teises į atitinkamas dukterines bendroves, kurias perims iš kitų dukterinių bendrovių. Sprendimas priimtas siekiant pertvarkyti ir konsoliduoti grupės įmonių tarpusavio paskolas, supaprastinti jų administravimą, tuo pačiu sustiprinant atitinkamų dukterinių bendrovių kapitalus. Šie pertvarkymai grupės viduje neturės įtakos konsoliduotam grupės įsipareigojimų lygiui ar kapitalo poreikiui. Lėšos, pritrauktos išplatinus naują AUGA group, AB akcijų emisiją 2018 m. rugpjūčio 23 d., šiai transakcijai nebus naudojamos.

Generalinis direktorius
Linas Bulzgys