CapMan Buyout befordrar nyckelpersoner inom teamet


CapMan Buyout pressmeddelande 20.9.2018 kl. 7.30 CEST

CapMan Buyout befordrar nyckelpersoner inom teamet

CapMan Buyout befordrar Antti Karppinen och Tobias Karte till partners och Tomi Alén till investment director. Investeringsteamet består totalt av 12 personer, av vilka sju är partners.  

Pia Kåll, CapMan Buyouts managing partner: "Jag är väldigt stolt över Anttis, Tobias och Tomis framgångar. De har alla utvecklats enormt på ett professionellt plan under det senaste året och har således haft en central betydelse för CapMan Buyouts framgångar, av vilka de senaste avyttringarna i portföljen varit goda exempel. Vi är väl förberedda för fortsatt värdeskapande i portföljen samt resning av framtida fonder.  Det är fantastiskt att jobba tillsammans med dessa engagerade kollegor av högsta kaliber, och jag ser fram emot att följa deras framsteg även i fortsättningen då de nu åtar sig nya ansvarsområden."

Antti Karppinen (civ.ing., ekon.kand.) har jobbat på CapMan Buyout sedan 2009 och aktivt medverkat i flera investeringar, av vilka Oral Hammaslääkärit och Lämpölux avyttrats till industriella köpare de senaste åren. Antti är även involverad i portföljbolagen DEN Group, Acona och KotiSun. Innan CapMan Buyout jobbade Antti som corporate finance-analytiker för Royal Bank of Scotland (tidigare ABN Amro Bank) i Helsingfors. Antti är nyligen hemkommen från en kommendering i Stockholm och jobbar nu på CapMans kontor i Helsingfors.

Tobias Karte (ekon.mag.) började på CapMan Buyout år 2012. Han har nästan 14 års erfarenhet av den nordiska finansmarknaden, av vilka han tillbringat 11 år med att genomföra private equity-investeringar i nordiska medelstora bolag. Hos CapMan ansvarar Tobias för portföljbolaget Malte Månson. Han ansvarade även för de genomförda avyttringarna av The North Alliance och MPT under år 2018. Innan CapMan Buyout jobbade Tobias i fem år som investment manager för svenska private equity-bolaget Segulah samt i tre år som analytiker på den nordiska investeringsbanken Carnegie. Tobias jobbar på CapMans kontor i Stockholm.

Tomi Alén (civ.ing.) har jobbat på CapMan sedan år 2014. Utöver fem år av private equity-erfarenhet har han jobbat som managementkonsult vid The Boston Consulting Group samt med företagsköp vid investeringsbanken Summa Capital. Han har en aktivt roll i värdeskapandet för portföljbolagen Forenom, Kämp Collection Hotels, Havator och Bright Group, samt i Oral Hammaslääkärit, som såldes år 2017. Tomi jobbar på CapMans kontor i Helsingfors.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Pia Kåll, managing director, CapMan Buyout, tel. +358 207 207 555, pia.kall@capman.com

 

CapMan är ett ledande investerings- och kapitalförvaltningsbolag som tillämpar aktivt värdeskapande i sina portföljbolag samt fastighets- och infrastrukturinvesteringar. Vi är en föregångare inom private assets i Norden och har genom att utveckla hundratals bolag och fastigheter skapat mervärde i över 28 år. Våra investeringsstrategier innefattar företagsköp (Buyout), fastigheter (Real Estate), tillväxtföretag (Growth), infrastruktur (Infra), kreditinvesteringar (Credit) samt Ryssland (Russia). CapMan anställer 120 experter inom private assets och förvaltar sammanlagt ca 2,8 miljarder euro.