SpareBank 1 SMN : SpareBank 1 SMN endrer renta på boliglån


SpareBank 1 SMN øker renta på boliglån med 0,25 prosentpoeng for nye kunder fra 26. september og tilsvarende renteendring på øvrige lån fra 9. november. 

Det er flere faktorer som påvirker bankens beslutning om å øke renta. Torsdag 21. september satte Norges Bank opp styringsrenta - for første gang siden mai 2011. 

- Renteøkningen i Norges Bank var ventet, og pengemarkedsrentene har gradvis økt etter hvert som tvilen om renteøkningen forsvant fram mot denne beslutningen, sier konserndirektør Svein Tore Samdal i SpareBank 1 SMN. 

Renteendringen skjer med bakgrunn i den gradvis økte pengemarkedsrenta. Ny laveste boliglånsrente blir 2,40 prosent på førstehjemslån til LO medlemmer under 34 år. 

- Vi tror denne endringen er forventet fra kundene og at de fleste raskt vil kunne innstille økonomien på noe økte kostnader. Samtidig er banken tilgjengelig for alle kunder som måtte ønske rådgiving i hvordan de skal møte de forventede renteøkningene fremover, sier Svein Tore Samdal.

SpareBank 1 SMN vil samtidig gjøre rentetilpasning på enkelte innskuddsprodukter med inntil 0,25 prosentpoeng fra 9. november.

- SpareBank 1 SMN er inne i en periode med kraftig vekst og får rekordmange nye kunder. Vi vil også etter rentejusteringen være et attraktivt valg for kunder som ønsker en kombinasjon av enkle og moderne løsninger og tilgang på dyktige rådgivere som kjenner folkene og regionen de er en del av, sier Samdal.

 

Trondheim, 24. september 2018

 

Kontaktpersoner i SpareBank 1 SMN:

Konserndirektør Svein Tore Samdal tlf 902 08 588 

Kommunikasjonsdirektør Hans Tronstad tlf 941 78 322

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12