Correction: Muudatused ASi Tallinna Sadam tütarettevõtte juhatuses


Parandus: lisatud Guldar Kivro pikem töökogemus ja teave omatavate emitendi aktsiate arvu kohta.

ASi Tallinna Sadam tütarettevõtte OÜ TS Laevad nõukogu määras alates 09.12.2018 uueks juhatuse liikmeks Guldar Kivro. Senise OÜ TS Laevad juhatuse liikme Mart Loigu leping lõppeb 08.12.2018.

Guldar Kivro on lõpetanud Eesti Mereakadeemia laevajuhtimise erialal. Ta on töötanud alates 2005. aastast Tallinki laevadel vahitüürimehena ja hiljem vanemtüürimehena. 2013. aastal asus Guldar tööle Šoti laevandusettevõttesse Vroon Offshore, kus töötas vanemtüürimehena ning alates 2014. aastast kaptenina naftaplatformide päästelaevadel. OÜga TS Laevad liitud Guldar 2016. aasta juunis, osaledes projektijuht-kaptenina uute parvlaevade ehitamisel ning on alates parvlaeva Tiiu liinile tulekust kuni tänaseni olnud selle laeva kapteniks. Guldar Kivro vastutusalaks OÜ TS Laevad juhatuse liikmena saab olema laevandusvaldkond.

Guldar Kivrole kuulub 50 ASi Tallinna Sadam aktsiat.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbis 2017. a 10,6 miljonit reisijat ja 19,2 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifuntsionaalse jäämurdjaga m/l Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2017. a müügitulu oli 121,3 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 66,5 miljonit eurot ning puhaskasum 26,4 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marko Raid
Finantsjuht/Juhatuse liige
AS Tallinna Sadam
m.raid@ts.ee