Vadovaujantis verslo dalies pirkimo - pardavimo sutartimi, patikslinta elektros energijos visuomeninio tiekimo verslo dalies pardavimo kaina

AB „Energijos skirstymo operatorius“ (toliau – ir Bendrovė arba ESO), kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius. Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

2018 m. rugsėjo 21 d. buvo sudarytas verslo dalies pirkimo – pardavimo sandoris, kuriuo nuo 2018 m. spalio 1 d. AB „Energijos skirstymo operatorius“ perdavė UAB „Lietuvos energijos tiekimas“ (toliau – LET), juridinio asmens kodas 303383884, registruotos buveinės adresas Žvejų g. 14, LT-09310 Vilnius, Lietuva, elektros energijos visuomeninio tiekimo verslo dalį su visu jai priskirtu turtu, teisėmis bei pareigomis (toliau – Verslo dalis).

Dar prieš, o ir vėliau sudarius sandorį, buvo skelbta, kad Verslo dalį sudaranti visuomeninio tiekimo veikla yra nepertraukiama ir tai gali daryti įtaką Verslo dalies pasikeitimui laikotarpyje nuo 2018 m. birželio 30 d. skiriamojo balanso sudarymo iki Verslo dalies perleidimo momento 2018 m. spalio 1 d. Todėl atsižvelgiant į Verslo dalies pirkimo – pardavimo sutarties nuostatas Verslo dalies kaina koreguojama.

Informuojame, kad patikslinta Verslo dalies pardavimo kaina - 27 441 351 Eurų (dvidešimt septyni milijonai keturi šimtai keturiasdešimt vienas tūkstantis trys šimtai penkiasdešimt vienas euras).

Verslo dalies kainos pokytį lėmė susidaręs skirtumas tarp faktinių ir prognozuojamų dydžių, nuo Verslo dalies skiriamojo balanso sudarymo iki Verslo dalies perleidimo momento: pajamų skirtumo, kuris susidarė dėl Valstybinės kainų ir kontrolės komisijos nustatytos ir faktiškai patirtos elektros energijos įsigijimo kainos pasikeitimo, dėl perkeliamų mokestinių nuostolių sumos pasikeitimo ir dėl grynųjų pinigų likučio (kurį sudaro pinigai ir jų ekvivalentai bei gauti avansai iš visuomeninio tiekimo vartotojų) pasikeitimo.

Pažymėtina, kad parduodamą elektros energijos visuomeninio tiekimo verslo dalį vertino nepriklausomas vertintojas UAB „Ernst & Young Baltic“ - patikslinta Verslo dalies pardavimo kaina atitinka vertintojo nustatytą Verslo dalies rinkos vertę.

Šis sandoris sudarytas, siekiant užtikrinti skaidresnę skirstomųjų tinklų operatoriaus veiklą ir valstybės reguliuojamų veiklų išgryninimą „Lietuvos energija“, UAB įmonių grupės viduje.

Informacija nekonfidenciali.

ESO atstovas ryšiams su visuomene Tomas Kavaliauskas, el. paštas: tomas.kavaliauskas@eso.lt, tel. +370 61751616