ASi Tallinna Sadam ja AS Alexela Invest sõlmisid ühiste kavatsuste protokolli Paldiskisse LNG terminali rajamise võimaluste hindamiseks


AS Tallinna Sadam (edaspidi „Tallinna Sadam“) ja AS Alexela Invest (edaspidi „Alexela“) sõlmisid ühiste kavatsuste protokolli (edaspidi „Protokoll“) LNG terminali ja LNG tankerite ja punkerlaevade vastuvõtmiseks ning LNG maha- ja peale laadimiseks vajaliku sadamataristu rajamiseks parima lahenduse väljatöötamiseks ja realiseerimiseks Pakri poolsaarel Lahepere lahe ääres Paldiskis.

Tallinna Sadam ja Alexela jätkavad läbirääkimisi ühistegevuse tingimuste kokkuleppimiseks eesmärgiga jõuda lepinguni 2020. aasta lõpuks. Protokoll näeb ette, et Tallinna Sadama roll Paldiski LNG terminali projektis osalemise korral on vajaliku sadamataristu väljaarendamine ja tagamine ning Alexela roll on terminali rajamine ja opereerimine.

Tallinna Sadamale kuulub Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate kompleks, mida läbis 2017. a 10,6 miljonit reisijat ja 19,2 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifuntsionaalse jäämurdjaga „Botnica“ jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2017. a müügitulu oli 121,3 miljonit eurot, EBITDA 66,5 miljonit eurot ning puhaskasum 26,4 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
AS Tallinna Sadam
m.zirel@ts.ee