RADISSON HOSPITALITY AB (PUBL): KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA


Aktieägarna i Radisson Hospitality AB (publ) ("Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 10 december 2018 kl. 11.00, på Radisson Blu Waterfront Hotel, Nils Ericsons Plan 4 i Stockholm. Registrering till stämman påbörjas kl. 10.00. Som en service till icke svensktalande aktieägare kommer stämman att simultantolkas till engelska och kinesiska.

  1. Deltagande

Aktieägare som önskar delta vid stämman ska:

  1. vara införd som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken tisdagen den 4 december 2018; och
  2. anmäla sin avsikt att delta vid stämman till Bolaget senast tisdagen den 4 december 2018, om möjligt, före kl. 16.00. Anmälan ska ske (a) per brev till Radisson Hospitality AB (publ), Extra bolagsstämman, c/o Euroclear Sweden, Box 191, 101 23 Stockholm, (b) per telefon 08-402 90 65, måndag till fredag mellan kl. 09.00 och 16.00, eller (c) via Bolagets webbplats www.radissonhospitalityab.com.

Inträdeskort, som ska visas upp vid entrén till stämmolokalen, kommer att skickas ut av Euroclear Sweden AB omkring onsdagen den 5 december 2018.

Vid anmälan till Bolaget ska aktieägaren uppge namn, person-/ organisationsnummer, adress, telefonnummer, registrerat aktieinnehav och, i förekommande fall, antal biträden (högst två).

Aktieägare som representeras genom ombud ska skicka skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad, fullmakt i original till Bolaget i god tid före stämman. Fullmakten får inte vara äldre än ett år gammal, dock att fullmakten får vara äldre än ett år om det framgår att den är giltig för en längre period, längst fem år. Om fullmakten är utfärdad av en juridisk person ska till fullmakten bifogas bestyrkt registreringsbevis eller annan handling som styrker undertecknarens behörighet. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats www.radissonhospitalityab.com.

Aktieägare som har låtit förvaltarregistrera sina aktier hos en bank eller liknande institution måste, för att ha rätt att delta i stämman, begära att deras aktier tillfälligt omregistreras i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Aktieägare som önskar göra sådan omregistrering måste kontakta sin förvaltare i god tid före tisdagen den 4 december 2018.

  1. Ärenden på extra bolagsstämman

B.1         Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Val av en eller två justeringsmän.
  4. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  5. Godkännande av dagordning.
  6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  7. Beslut om antalet styrelseledamöter som ska väljas av bolagsstämman.
  8. Beslut om arvoden till styrelseledamöterna.
  9. Val av styrelseledamöter och styrelseordförande.
  10. Stämmans avslutande.

B.2         Förslag till beslut

Punkt 2 - Stämmoordförande

Styrelsen föreslår att advokaten Fredrik Palm väljs till ordförande vid stämman.

Punkter 7-9 - Styrelse och arvoden

Efter slutförandet av ett tidigare annonserat förvärv av aktier i Bolaget av ett konsortium lett av Jin Jiang International Holdings Co., Ltd., inklusive SINO-CEE Fund, genom det gemensamma förvärvsbolaget Aplite Holdings AB ("Konsortiet"), innehar Konsortiet 50,21 procent av samtliga aktier och röster i Bolaget[1]. Konsortiet har begärt att styrelsen kallar till stämma.

Styrelsen har meddelats att Konsortiet föreslår följande:

Beslut om antalet styrelseledamöter som ska väljas av bolagsstämman

Konsortiet föreslår att antalet styrelseledamöter, valda av Bolagets bolagsstämma, ska vara sju (7) utan suppleanter, för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Beslut om arvoden till styrelseledamöterna

Konsortiet föreslår att arvoden, beräknat på årsbasis, till styrelseledamöterna valda av stämman ska utgå enligt följande:

  • 42 000 euro till var och en av ledamöterna som inte är anställda av Bolaget eller en medlem av Konsortiet,
  • 9 500 euro till ordförande av revisionsutskottet som inte är anställd av Bolaget eller en medlem av Konsortiet,
  • 6 900 euro till övriga medlemmar av revisionsutskottet som inte är anställda av Bolaget eller en medlem av Konsortiet,
  • 6 300 euro till ordförande av ersättningsutskottet som inte är anställd av Bolaget eller en medlem av Konsortiet, och
  • 4 200 euro till övriga medlemmar av ersättningsutskottet som inte är anställda av Bolaget eller en medlem av Konsortiet.

Val av styrelseledamöter och styrelseordförande
Konsortiet föreslår att Xin Di, Liu Daoqi och Song Xiang entledigas från deras respektive uppdrag som styrelseledamöter samt att Ma Mingju, Jin Chen och Zhu Qian väljs som nya styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Konsortiet föreslår att Ma Mingju väljs till styrelseordförande.

Konsortiets förslag innebär följaktligen att styrelsen, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, kommer att bestå av ledamöterna Ma Mingju (ordförande), Jin Chen, Lo Kin Ching, Wolfgang M. Neumann, Andreas Schmid, Thomas Staehelin och Zhu Qian. Dessutom är Göran Larsson och Ulf Petersson utsedda till arbetstagarrepresentanter av Hotell- och restaurangfacket.

Den föreslagna styrelsesammansättningen förutsätter att Bolagsverket medger dispens från bosättningskravet.

För information om de föreslagna styrelseledamöterna besök Bolagets webbplats www.radissonhospitalityab.com.

  1. Övrigt

Totalt antal aktier och röster i Bolaget

Vid tidpunkten för utfärdandet av denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 174 388 857, varav 2 532 556 aktier och röster innehas av Bolaget.

Aktieägares rätt till information

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen eller Bolagets förhållande till annat bolag inom koncernen.

Hantering av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears hemsida:
https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

* * *

Stockholm i november 2018

Radisson Hospitality AB (publ)

Styrelsen



[1] Baserat på 174 388 857 utestående aktier i Bolaget (inklusive 2 532 556 egna aktier som innehas av Bolaget).


Attachments

Pressmeddelande (PDF)