“Olainfarm” : akcionāri šodien balsoja par kompānijas stabilitāti un attīstību

Komentējot šodien notikušās AS ”Olainfarm” ārkārtas akcionāru pilnsapulces lēmumus, uzņēmuma valde atzinīgi vērtē akcionāru balsojumu atstāt bez izmaiņām esošos uzņēmuma statūtus un neveikt izmaiņas “Olainfarm” padomes sastāvā, kas tika ievēlēta un profesionāli strādā kopš š.g. 4.septembra.

AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Oļegs Grigorjevs norāda, ka izmaiņas statūtos, kas tika ierosinātas pēc atsevišķu akcionāru iniciatīvas un šodien tika noraidītas akcionāru balsojumā,  tikai sarežģītu operatīvu uzņēmuma pārvaldību un nesekmētu konstruktīvu sadarbību starp uzņēmuma valdi un padomi.

“Akcionāru sapulces lēmumi liecina, ka  akcionāriem ir  svarīga uzņēmuma stabilitāte un attīstība ilgtermiņā. Domāju, ka ikvienam, kuram patiesi rūp uzņēmuma rītdiena, ir skaidrs, ka  iniciatīvas, kas nav vērstas uz attīstību un rada lieku negatīvo fonu,  nenes ieguvumu nedz akcionāriem, nedz darbiniekiem,” pauž  AS “Olainfarm” vadītājs.

Kā tika informēts, AS “Olainfarm” desmit mēnešu provizoriskie darbības rezultāti apliecina to, ka uzņēmums šajā sarežģītajā gadā ir sekmīgi strādājis – “Olainfarm” grupas  apgrozījums ir audzis par 7%, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, un sasniedzis 101,8 miljonu eiro. Apzinoties atklāta dialoga nozīmīgumu ar akcionāriem, šoruden “Olainfarm” vadības komanda tikās ar akcionāriem sešās valstīs, informējot par situāciju uzņēmumā, plānotajiem investīciju projektiem un ilgtermiņa attīstības redzējumu.

Saskaņā ar uzņēmuma finanšu kalendāru, novembra beigās tiks publiskots AS “Olainfarm” vadības ziņojums, un šī gada 9 mēnešu saīsinātais konsolidētais finanšu pārskats.

Papildu informācija:

Dana Hasana