Jäämurdja Botnica prahtimine 2019 suveperioodil


Baffinland Iron Mines LP teatas lepingujärgse optsiooni kasutamisest multifunktsionaalse jäämurdja Botnica prahtimiseks 2019. aastal perioodil juuni lõpust oktoobri lõpuni. Täpne prahipäevade hulk ja reiside arv Põhja-Kanadasse sõltub ilmastikuoludest ja muudest tingimustest.

ASi Tallinna Sadam tütarettevõte OÜ TS Shipping sõlmis 2018. a suve alguses lepingu Baffinland Iron Mines LP’ga multifunktsionaalse jäämurdja m/l Botnica prahtimiseks 2018. aasta suveperioodiks ja iga-aastaste call optsioonidega 2019-2022 suveperioodideks. Baffinland Iron Mines LP on Kanada kaevandusettevõte, mis tegeleb rauamaagi kaevandamisega Baffini saarel Põhja-Kanadas. Vastavalt lepingule osutab m/l Botnica eskort- ja jääseire laeva teenust, reostusseiret ja hädaabi teenuseid.

Eelmisel aastal abistas m/l Botnica Põhja-Kanada arktilistes vetes Panamax tüüpi laevu jääs rauamaagi ekspordi projekti raames üle 80 korra ja tõestas oma võimekust töötamaks ekstreemsetes tingimustes.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbis 2017. a 10,6 miljonit reisijat ja 19,2 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifuntsionaalse jäämurdjaga m/l Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev ühisettevõte AS Green Marine. Kontserni 2017. a müügitulu oli 121,3 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 66,5 miljonit eurot ning puhaskasum 26,4 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marko Raid
Finantsjuht/juhatuse liige
AS Tallinna Sadam
m.raid@ts.ee