Selskabsmeddelelse nr. 3/2019: Indgåelse af betinget aftale om salg af 75 % af Sparinvest Holdings SE


Ejerkredsen bag Sparinvest Holdings SE (”Sparinvest”) har i dag indgået en betinget aftale om salg af 75 % af aktiekapitalen i Sparinvest til Nykredit koncernen for en købesum på 2.245 mio. kr. Forinden overdragelsen vil der blive udbetalt 155 mio. kr. i udbytte til de eksisterende aktionærer.

Salling Bank ejer dags dato 0,71 % af aktierne i Sparinvest, og såfremt betingelserne for transaktionen bliver opfyldt, og salget gennemføres, vil det for Salling Bank indebære en ekstraordinær indtægt i form af en skattefri kursgevinst på ca. 4,8 mio. kr.

Dette vil forventeligt indebære, at de tidligere udmeldte forventninger til resultatet før skat i 2019 på 25 – 35 mio. kr. opjusteres med ca. 5 mio. kr. til 30 – 40 mio. kr. Resultatforventningerne justeres ikke på nuværende tidspunkt som følge af uvisheden omkring de på nuværende tidspunkt endnu ikke opfyldte betingelser for salgets gennemførelse.

Såfremt salget gennemføres, vil bankens egentlige kernekapital- samt kapitalprocent forøges med ca. 0,5 procentpoint, dels på grund af den ekstraordinære indtægt og dels på grund af reduktion af fradraget i kapitalgrundlaget for kapitalandele i andre finansielle virksomheder med ca. 7 mio. kr. Ultimo 2018 havde banken en kapitalprocent på 16,8.

Gennemførelsen af transaktionen er betinget af en række forhold, herunder resultatet af en igangværende due diligence-proces, vedtagelse på en ekstraordinær generalforsamling i Sparinvest samt myndighedsgodkendelser. Det er forventningen, at størstedelen af de nuværende aktionærer fortsætter som aktionærer i Sparinvest med et ejerskab på samlet 25 %.

Såfremt betingelserne for transaktionen opfyldes, forventes transaktionen gennemført i 3. kvartal 2019.

Spørgsmål til meddelelsen rettes til bankdirektør Peter Vinther Christensen på telefon 96 44 62 00. 

Bankens selskabsmeddelelser kan ses på bankens hjemmeside www.sallingbank.dk.

Vedhæftet fil


Attachments

2019 nr. 3 Indgåelse af betinget aftale om salg af 75 % af Sparinvest Holdings SE