Stockwik gör (igen) sitt största förvärv hittills; MBF


TRANSAKTIONEN I KORTHET

Stockwik Förvaltning AB (publ) har idag den 6 maj 2019 förvärvat samtliga aktier i Mälardrottningens Bygg & Fastighet AB (MBF) (”Transaktionen”).

MBF AB har sedan starten år 2002 inriktat sig på att till i första hand stat och kommun utföra entreprenadarbeten och byggservice. Företagets verksamhet bedrivs med hög kvalitet och dess uppdragsgivare karaktäriseras av låg konjunkturkänslighet. Typiska arbeten som utförs är vattenskador, takarbeten, brandskador, markarbeten, stambyten, lokalanpassningar m.m. Arbeten utförs omkring och i lägenheter, skolor, sjukhus, ålderdomshem, kontorslokaler, laboratorier och fabriksmiljöer. MBF har för varje år sedan år 2003 visat positivt resultat.

MBF:s omsättning under det senaste räkenskapsåret upp gick till 118 MSEK. Med MBF medräknat uppgår Stockwikkoncernens omsättning till cirka 350 MSEK räknat som rullande tolv månader i den nu befintliga koncernstrukturen med de övriga portföljbolagen Galdax och Stans Gummiverkstad (industri), BergFast och AFF (markservice), KRVVS, Vaxholms Värmeservice och NF Måleri (fastighetsservice). MBF kommer att ingå i segmentet fastighetsservice.

Transaktionen sker mot en total anskaffningskostnad om 25 MSEK. Köpeskillingen består av en kontantbetalning, en revers och en riktad nyemission av aktier i Stockwik. Antal utestående aktier ökar med högst 178 571 aktier i Stockwik vilket motsvarar en utspädning om cirka 4,3 procent till följd av Transaktionen. MBF bedöms kunna bidra med 0,5-1 SEK till Stockwiks VPA.

BAKGRUND OCH MOTIV

Förvärvet utgör en lönsam och etablerad verksamhet med strukturer för självständig drift. MBF:s VD och grundare Thomas Stolpe samt övrig befintlig ledning kvarstår oförändrad. Verksamheten innehar en etablerad position inom ett område med stadig och relativt konjunkturoberoende efterfrågan. Förvärvet ligger väl i linje med Stockwiks intentioner att förvärva lönsamma bolag med bedömd låg operativ risk. Erforderlig förvärvsfinansiering är etablerad genom ett lån från Skandinaviska Kreditfonden. Lånet löper under 4 års tid, med 11,25 procents ränta.

  • ”Med MBF gör Stockwik ånyo företagets hittills största förvärv. MBF är ett svenskt kvalitetsföretag som uppvisar en stabil ekonomisk utveckling och som bjuder på fortsatt goda utsikter med sin etablerade verksamhet. Det är med stor glädje vi presenterar detta för våra aktieägare”, säger David Andreasson VD för Stockwik.
  • ”Vi ser att Stockwik utgör en trygg plattform från vilken vi långsiktigt kan fortsätta att bedriva verksamheten för MBF. Vi är också glada över att som nya aktieägare få ta del av Stockwiks fortsatta utveckling”, säger grundare Thomas Stolpe för MBF.

OM MBF

MBF:s omsättning uppgick under det senast fastställda räkenskapsåret 2018 till ca 118 MSEK med ett rörelseresultat (EBITDA) om knappt 6 MSEK. Totalt 35 personer är anställda i koncernen.

OM TRANSAKTIONEN

Köpeskillingen uppgår till 25 MSEK. Denna fördelar sig på 17,5 MSEK kontant, revers om 3,75 MSEK med löptid 4 år, årsränta 3 % att erläggas kvartalsvis, samt en riktad emission av stamaktier om 3,75 MSEK.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Stockwik Förvaltning AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 maj 2019 kl. 11:15 (CET).

För ytterligare information kontakta:

David Andreasson, VD
Stockwik Förvaltning AB (publ)
Telefon: Nollsjunolltresexåttatrettonnittionio

Om Stockwik

Stockwik ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma, mindre, svenska kvalitetsföretag. Stockwik erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Stockwik tar tillvara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. Vi investerar långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem. I vår investeringsprocess ställer vi krav på såväl kvantitativa parametrar såsom kapitaleffektivitet som kvalitativa värden såsom god affärsetik samt ordning och reda. Vårt arbete baseras på tre grundprinciper; Rätt människor, rätt värderingar, rätt bolag. Stockwik är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap med koden STWK.

Bilaga


Attachments

Stockwik förvärvar MBF 190506