PolyPlank AB: Delårsrapport januari-mars 2019


Vd har ordet

Allt enligt plan

Utfallet för första kvartalet blev negativt, men helt enligt plan, som tidigare kommunicerats. Offertstocken har ökat stadigt under första kvartalet och är mer än dubbelt så stor som motsvarande tid förra året. Orderingången under första kvartalet var  104 % bättre än förra året och 38 % bättre än rekordåret 2017. Orderingången har varit stabil och vår snittstorlek på order är ca 250 000 SEK.  Vi pressmeddelar endast de ordrar som överstiger 1 MSEK så det blir inte så ofta det pressmeddelas.
Som tidigare kommunicerats så har vårt gedigna arbete med Ordning & Reda & Teamwork lett till en fördubbling av verkningsgraden/kapaciteten samt en kraftig nedskärning på kostnadsmassan.
Allt detta sammantaget grundar för att vi nu med ”rätt storlek på kostymen” möter en stabil tillväxt med ökande positiva resultat.

Vid den extra stämma som genomfördes i PolyPlank den 24 april beslöts enligt styrelsens förslag om en minskning av det registrerade aktiekapitalet till 2 852 9800,79 SEK i syfte att täcka förlust som inte täcks av fritt eget kapital. Dagen därpå, den 25 april registrerades förändringen på Bolagsverket.

Det framgår av årsredovisningen för 2018 att styrelsen bedömer att de åtgärder som beskrivits utgör en bra grund för en positiv resultat- och likviditetsutveckling under återstoden av året.

Vid den kommande extra stämman, den 16 maj, kan redan idag fastslås att 53% av de avgivna rösterna kommer att upprepa och fastställa det beslut som tidigare fastställts.

Cay Strandén, VD

Första kvartalet 2019, koncernen

  • Omsättningen för kvarvarande verksamhet under perioden uppgick till 5,5 MSEK (5,2).
  • Resultatet efter avskrivningar för kvarvarande verksamhet uppgick till -1,4 MSEK (-1,7).
  • Resultatet efter finansnetto och skatt för kvarvarande verksamhet uppgick till -1,7 MSEK (-1,9).
  • Resultat från avvecklad verksamhet för perioden uppgick till 0 MSEK (-0,4).
  • Totalresultat för perioden uppgick till -1,6 MSEK (-2,3).
  •  Resultat per aktie uppgick till -0,01 (-0,03). Antal aktier vid periodens utgång uppgick till 252 476 176 (84 566 958).

Dotterbolaget Fröseke Panel AB avyttrades i maj 2018 och redovisas from 1 juni 2017 som tillgångar som innehas för försäljning i koncernens balansräkning samt som avvecklad verksamhet i koncernens resultaträkning.

Inledning

Säsongsvariationer

Perioden följer den normala säsongsvariationen. Omsättningen för system för fastighetssektorn kan påverkas av långa vintrar då produkterna monteras utomhus.

Viktiga händelser i koncern och moderbolag

Genom ett samarbete med NCC m fl  har PolyPlank tillverkat våra originalprofiler av plastemballage insamlat från byggarbetsplatser. Detta medför att vi kommer kunna erbjuda byggherrar att binda upp det plastspill som skapas på byggarbetsplatserna i ett tekniskt kretslopp och därmed minimera fotavtrycket gällande denna fossila produkt. Byggherrarna kan sedan köpa tillbaka sitt spill som avskärmningar och miljöhus.

Viktiga händelser efter rapportperiodens utgång

Den 24 april 2019 hölls en extra stämma som beslutade, enligt styrelsens förslag, att ändra bolagsordningens § 4 till ”Aktiekapitalet skall utgöra lägst 1 250 000 och högst 5 000 000 kronor” Stämman beslutade även om en minskning av aktiekapitalet med 9 770 828,0112 i syfte att täcka förlust som inte täcks av fritt eget kapital. Minskning ska ske utan indragning av aktier. Nedsättningen registrerades på Bolagsverket den 25 april 2019. Styrelsen har upprättat en kontrollbalansräkning 2 per den 30 april 2019 och kallat till extra stämma den 16 maj 2019 för att fastslå att det registrerade aktiekapitalet är intakt.

Hållbarhet och Miljö

PolyPlank är ett av Sveriges mest utvecklade bolag inom svensk tillverkningsindustri avseende produktion som följer den cirkulära ekonomins grunder.

Genom att kunden väljer våra produkter så kan vi hjälpa dem att nå sina miljömål.

PolyPlanks grundare insåg tidigt att planeten har ändliga resurser samtidigt som avfallsmängderna ökar. De var då pionjärer inom förädling av restavfall och idag förebilder för omställningen mot en mer klimatsmart och resurseffektiv tillverkningsindustri. Deras framsynthet gör att koncernen idag, via en unik process, kan erbjuda ett materialåtervinningsbaserat material som består av termoplaster och organiska fibrer. Termoplasterna och de organiska fibrerna kommer från använda råvaror som faller från hushåll och industri. Istället för potentiella avfallsmiljöproblem blir de värdefulla komponenter som kan ersätta jungfruliga naturresurser. Den unika processen möjliggör även att det tillverkade materialet enkelt och resurseffektivt kan materialåtervinnas.

En av företaget produktgrupper, hylspluggen, ingår i en slutet kretslopp där PolyPlank har utvecklat ett system för återtag av sina produkter och kan efter en rekonditioneringsprocess sälja dem igen om de har bibehållen kvalité. Skadade plugg processas om till nya plugg.

PolyPlankmaterialet har även andra fysiska egenskaper som genererar miljöfördelar. Exempel på dessa är att materialet inte behöver ytbehandlas och att det tål väta. Dessa egenskaper gör att produkterna som riktar sig mot gestaltad utemiljö får långa och underhållsfria livscykler.

PolyPlank vill fortsätta ligga i framkant med klimatsmarta och ekonomiskt fördelaktiga produkter och lösningar. Genom forskningssamarbetet Mistra-REES så har vi tillsammans med Akademin och Näringslivet möjlighet att fördjupa oss och hitta nya lösningar, men även möjlighet att dela med oss av vår erfarenhet som klimatsmarta producenter. Ericsson, Volvo Cars, Linköpings Universitet, Chalmers och Lunds Universitet är några av de övriga deltagarna. Industriell symbios, Funktionsförsäljning och Livscykelanalyser är exempel på utvecklingsområden som studeras.

Sammantaget gör detta att PolyPlankmaterialet och produkter tillverkade av detta, förutom minskad miljöpåverkan, även skapar långsiktiga kostnadsbesparingar för kunden.

Verksamhet och Marknad

Verksamheten

PolyPlank baserar sin verksamhet på en processteknik för framställning av ett kompositmaterial bestående av träfiber och återvunna termoplaster. Av denna komposit tillverkas extruderade, formsprutade och pressade produkter. Kunderna finns inom den offentliga såväl som den privata sektorn.

Marknaden

Koncernen fokuserar på fyra huvudsakliga produktgrupper:

  • System för fastighetssektorn
  • System för bullerreduktion
  • Profiler för andra applikationer
  • Hylsplugg till pappersindustrin

System till fastighetssektorn

Affärsområdet innefattar en rad olika applikationssystem: Miljöhus, Terassavskiljare, Avskärmningar, Balkonger & Loftgångar och Poly Laundry System (PLS). Bolagets fokus har under de senaste åren intensifierats inom detta område. Betydande satsningar har genomförts vilka också har gett en position där kännedomen om våra systemprodukter ökat. Under 2011 utvecklades ett nytt system där PolyPlankprofiler kombineras med aluminiumprofiler. Kombinationen ger möjlighet att skapa nya formspråk och utveckla designen.

Marknadspotentialen inom produktgruppen är mycket stor då samtliga fastighetsbolag alltid kommer att ha betydande renoveringsbehov under varje verksamhetsår.

System för bullerreduktion

PolyPlank har ett väl utvecklat produktsortiment för reduktion av buller. Bolaget kommer att fortsätta bearbeta kunder inom detta segment. Marknaden för bullerdämpning kommer att öka då större krav ställs från myndigheter och privatpersoner gällande reduktion av skadligt buller i samhället.

Profiler för andra applikationer

Affärsområdet omfattar profiler för vidareförädling inom en rad områden.

Även den homogena träkompositprofilen BeachPlank till terassgolv ingår i detta affärsområde. Terassplankor i träkomposit har fått ett starkt fäste i många länder utanför Norden, främst Nordamerika men även västra Europa. Produkten kan med fördel ersätta träbaserat trallvirke och stenmaterial i t ex uteplatser.

Hylsplugg till pappersindustrin

Bolaget levererar idag enligt avtal till en stor koncern inom pappersindustrin där hylspluggen används som belastnings- och transportskydd i pappersbalar.

Ambitionen är att fortsätta utveckla våra hylspluggar för att ytterligare förstärka vår position som en konkurrenskraftig aktör inom detta område.

Framtidsutsikter

Marknadspotentialen inom fastighetssektorn bedöms som stor och bolaget bedömer att våra konkurrensfördelar gentemot befintliga material på marknaden ger oss goda framtidsutsikter. Produkterna tillverkas av råvaror som redan varit ute i konsumentledet eller som faller från industrin. Köpande kunder värnar genom medvetna inköpsval om sin egen närmiljö och i det stora perspektivet även den globala miljön.

PolyPlank ska fortsätta att utveckla konkurrenskraftiga produkter med funktionell design, utifrån kundernas behov, som är ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigare alternativ än motsvarande baserade på bland annat tryckimpregnerat virke, ädelträ och bestruket trä. PolyPlank skall även verka för att reducera kundernas underhållskostnader.

Finansiering och likviditet

De likvida tillgångarna uppgick vid rapportperiodens utgång till 0,5 MSEK (1,0).

Koncernens räntebärande skulder uppgår vid rapportperiodens utgång till 11,7 MSEK (11,6). Dessa består av långfristiga skulder 4,7 MSEK (0,2), lån från huvudägaren Stångåkonsult i Kalmar HB 5,1 (4,2) samt övriga kortfristiga räntebärande skulder 1,9 MSEK (5,2).

Investeringar

Investeringar i materiella- och immateriella anläggningstillgångar under första kvartalet uppgick till 5,7 MSEK (1,3). Från och med 1 januari 2019 tillämpar koncernen IFRS 16 vilket innebär att koncernens hyresavtal för lokaler redovisas som en materiellanläggningstillgång med ett anskaffningsvärde på 5,0 MSEK. Jämförelsåret har inte räknats om.

Skatter

Under 2018 uppstod det underskottsavdrag som uppgår till 9,4 MSEK i koncernen. Möjligheten att utnyttja detta underskott och tidigare års underskott beror på de förutsättningar som gäller det år underskotten utnyttjas. Underskottsavdragen har inte tagits upp till något värde i vare sig Koncernens rapport över finansiell ställning eller Moderbolagets balansrapport.

Transaktioner med närstående

Huvudägaren Stångåkonsult i Kalmar HB har en fordran på bolaget om 5,4 MSEK (5,6) den 31 mars 2019, som avser inlånade medel. Försäljning till Stångåkonsult i Kalmar HB under första kvartalet 2019 uppgått till 0 MSEK (0,1).

Penna till Spik AB, som ägs av Annika Fernlund, har en fordran om  0,3 MSEK (0,3) den 31 mars 2019.

Inköp från Zwero Ltd uppgick under första kvartalet 2019 till 0,8 MSEK (0,3). Inköp från MaCay AB uppgick till 0,1 MSEK (0).

PolyPlank har en skuld till Företagshuset i Kalmar AB om 0,3 MSEK (0,3) som ägs av Mette Wichman, styrelseledamot i PolyPlank AB.

PolyPlank har en skuld till Repoc AB om 0,1 MSEK (0,1) som ägs av Stångåkonsult i Kalmar HB.

Alla inköp och försäljning till närstående har skett till marknadsmässiga villkor.

Moderbolaget

Omsättningen för första kvartalet uppgick till 5,0 MSEK (4,4). Resultatet efter avskrivningar uppgick till -1,1 MSEK (-1,5). Likviditeten den 31 mars uppgick till 0,4 MSEK (0,6).

Antalet anställda i moderbolaget var i genomsnitt 13 (20) under rapportperioden.

Risker och osäkerhetsfaktorer

Koncernens riskbild beskrivs i årsredovisningen för 2018.

Redovisningsprinciper

Denna delårsrapport är upprättad i enlighet med IAS 34 ”Delårsrapportering” och Årsredovisningslagen. Koncernredovisningen är upprättad i enlighet med International Financial Reporting Standards (IFRS), sådana de antagits av EU samt RFR 1 Kompletterande redovisningsregler för koncerner. Moderbolaget tillämpar Årsredovisningslagen och Rådet för finansiell rapporterings rekommendation RFR 2 ”Redovisning för juridiska personer”. Samma redovisningsprinciper och beräkningsmetoder har använts i delårsrapporten som i senaste årsredovisningen.

Nya redovisningsprinciper

Innehållet i nya eller reviderade IFRS samt tolkningsuttalanden från IFRIC som trätt i kraft 1 januari 2019 har ej någon effekt på koncernens eller moderbolagets finansiella ställning eller resultat förutom IFRS 16 Leasingavtal, mer information finns i senaste årsredovisningen på sidan 27 samt i not 11. Koncernen tillämpar den förenklade övergångsmetoden som innebär att nyttjanderätter värderas till ett belopp som motsvarar leasingskulden per 1 januari 2019 och tillämpas framåtriktat. Detta innebär att tidigare perioder inte kommer att räknas om. Vidare har koncernen beslutat att tillämpa undantaget gällande korttidsleasing samt leasing där den underliggande tillgången har ett mindre värde att inte redovisa dessa i balansräkningen utan som en kostnad i resultaträkningen linjärt över leasingperioden


Styrelsen och verkställande direktören intygar härmed att delårsrapporten ger en rättvisande översikt av koncernens verksamhet, ställning och resultat samt beskriver väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer som företaget står inför.

Färjestaden den 7 maj 2019

Styrelsen

Annika Fernlund                              Leif Jilkén           
Styrelseordförande                                                 Styrelseledamot

Henrik von Heijne                           Mette Wichman                                                           
Styrelseledamot                                                     Styrelseledamot                                                                                          

Cay Strandén         
Verkställande direktör   

Revisorernas granskningsrapport

Denna delårsrapport har inte varit föremål för revisorernas granskning.

Kommande rapporttillfällen

  • Delårsrapport januari-juni 2019, 15 augusti 2019
  • Delårsrapport januari-september 2019, 7 november 2019

För ytterligare information

Cay Strandén, VD, tel 0485-66 44 80

Marina Abrahamsson, Ekonomiansvarig, tel 0485-66 44 80

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 maj 2019 kl. 09:00 CET.

Polyplank AB (publ)

Storgatan 123, SE-386 35 Färjestaden

Tel 0485-66 44 80 Fax 0485-66 44 89.

E-post info@polyplank.se, www.polyplank.se

Org.nr 556489-7998


Rapport över totalresultatet för koncernen

(KSEK)       
  Jan-Mars
2019
Jan-Mars
2018
Helåret
2018
Helåret
2017
      
Nettoomsättning 5 4605 24123 92036 317
Förändring av lager av produkter i arbete, färdiga varor och pågående arbete för annans räkning  

 

585
 

 

2 500
 

 

2 339
 

 

2 363
Övriga intäkter 039111214
  6 0457 78026 37038 894
      
Råvaror och förnödenheter -2 269-3 272-11 028-17 294
Övriga externa kostnader -1 984-2 500-10 545-10 783
Personalkostnader -2 423-3 260-11 000-12 130
Avskrivning av materiella- och immateriella anläggningstillgångar  

-715
 

-488
 

-2 516
 

-1 724
Övriga rörelsekostnader -8 0-7
Rörelseresultat -1 354-1 740-8 719-3 293
      
Finansiella intäkter 027302
Finansiella kostnader -312-171-1 531-647
Finansnetto -312-144-1 501-645
      
Resultat före skatt 
  • 1 666
  • 1 884
-10 220-3 938
      
Uppskjuten skatt 9000
Aktuell skatt 0053-83
Årets resultat från kvarvarande verksamhet -1 657-1 884-10 106-4 021
      
Avvecklad verksamhet     
Periodens resultat från avvecklad verksamhet 0-380-478-6 367
Periodens resultat -1 657-2 264-10 584-10 377
      
Poster som inte ska återföras via resultaträkningen     
Omvärdering fastighet 0016-300
Periodens omräkningsdifferens 23016-21
Periodens totalresultat -1 634-2 264-10 552-10 698
 

Årets resultat hänförlig till
Moderbolagets aktieägare
  

 

-1 636
 

 

-2 246
 

 

-10 541
 

 

-10 399
Innehav utan bestämmande inflytande -21-18-4322
 

Årets totalresultat hänförlig till
Moderbolagets aktieägare
  

 

-2 258
 

 

-2 258
 

 

-10 509
 

 

-10 720
Innehav utan bestämmande inflytande -23-18-4322
      
Resultat per aktie (SEK) -0,01-0,03-0,04-0,13
      
Antal utestående aktier vid periodens slut i tusental  

252 476
 

84 567
 

252 476
 

84 567
Genomsnittligt antal aktier i tusental 252 47648 323164 54357 524
Antal aktier vid full teckning av teckningsoptioner i tusental  

103 970
 

0
 

103 970
 

0
      
      
      
      
      
      
      


Rapport över finansiell ställning för koncernen

(KSEK)     
2019-03-312018-03-312018-12-312017-12-31
Tillgångar     
      
Anläggningstillgångar     
Immateriella anläggningstillgångar     
Balanserade utgifter för utveckling mm 1 9632 0572 0191 915
Patent, licenser och varumärken 442603482643
S:a immateriella anläggningstillgångar 2 4052 6602 5012 558
      
Materiella anläggningstillgångar     
Byggnader och mark 05000484
Maskiner och andra tekniska anläggningar 1 6719591 361663
Förbättringsutgifter på annans fastighet 8916499201
Inventarier, verktyg och installationer 4 9425 0604 9894 475
Leasade tillgångar inkl hyresavtal 4 834000
S:a materiella anläggningstillgångar 11 5366 6636 4495 823
      
Finansiella anläggningstillgångar     
Andelar i andra företag 0000
Uppskjuten skattefordran 2096318663
S:a finansiella anläggningstillgångar     
      
Summa anläggningstillgångar 14 1509 3869 1368 444
      
Omsättningstillgångar     
Varulager 8 4948 1868 0665 748
Kundfordringar 3141474283 373
Aktuell skattefordran 18718912149
Övriga fordringar 5988077721 228
Förutbetalda kostn och uppl intäkter 8001 103438640
Likvida medel 4599721 8561 870
      
Summa omsättningstillgångar 10 85211 40411 57213 008
      
Tillgångar som innehas till försäljning 02 99703 186
      
Summa tillgångar 25 00223 78720 70824 638




(KSEK)     
2019-03-312018-03-312018-12-312017-12-31
Eget kapital      
Aktiekapital (252 476 176 aktier, fg år 84 566 958 aktier) 12 6244 22812 6244 228
Övrigt tillskjutet kapital 80 89273 42980 89273 429
Övriga reserver 16-19-5-19
Balanserat resultat inkl årets resultat -90 740-82 867-89 104-78 579
Eget kapital hänförligt till moderbolagets ägare 2 792-3 2154 407-941
Innehav utan bestämmande inflytande 489067108
      
Avsättningar 208208208208
      
Skulder     
Långfristiga räntebärande skulder 0150284263
Uppskjutna skatteskulder 000168
Långfristiga skulder för leasing och hyresavtal 4 460000
S:a långfristiga skulder 4 460150284431
      
Kortfristiga räntebärande skulder 7 78811 4336 2608 773
Leverantörsskulder 4 1643 3543 4544 313
Aktuella skatteskulder 1771320101
Övriga kortfristiga skulder 1 4782 5322 1181 920
Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 3 9006 4773 9106 169
  17 50723 72015 74221 276
      
      
Skulder hänförliga till tillgångar som innehas för försäljning  

0
 

2 984
 

0
 

3 724
      
S:a kortfristiga skulder 17 50726 91215 74225 000
      
Summa eget kapital och skulder 25 00223 78720 70824 806
      
Räntebärande skulder 12 24811 4066 5449 036
      


Koncernens rapport över förändring i eget kapital

     
       
Belopp i KSEKAktiekapitalÖvrigt
 tillskjutet kapital
OmräkningsreservBalanserat resultat inkl
årets resultat
Summa eget kapitalÄgande utan bestämmande inflytandeTotalt eget kapital 
Ingående eget kapital 1 januari 20184 22875 383-19-80 621-969108-861 
         
Periodens resultat000-2 246-2 246-18-2 264 
Summa totalresultat4 22875 383-19-82 867-3 21590-3 125 
         
Transaktioner med ägare        
 0000000 
Summa tillskott från och värdeöverföring till Aktieägare redovisat direkt i eget kapital 

 

0
 

 

0

 
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 
Utgående eget kapital 31 mars 20184 22875 383-19-82 867-3 21590-3 125 
         
         
         
Ingående eget kapital 1 januari 201912 62480 892-5-89 1044 407674 474 
         
Periodens resultat000-1 636-1 636-21-1 657 
Årets omräkningsdifferens0021021223 
Summa totalresultat0021-1 636-1 615-19- 1 634 
         
Transaktioner med ägare        
 0000000 
Summa tillskott från och värdeöverföring till Aktieägare redovisat direkt i eget kapital 

 

0
 

 

0

 
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 
Utgående eget kapital 31 mars 201912 62480 89216-90 740 2 792482 840 


Moderbolagets resultaträkning

(KSEK)    
Jan-Mars
2019
Jan-Mars
2018
Helåret
2018
Helåret
2017
     
Nettoomsättning5 0324 37421 02629 873
Förändring av lager av produkter i arbete, färdiga varor och pågående arbete för annans räkning 

 

585
 

 

2 351
 

 

2 200
 

 

2 136
Övriga intäkter03946109
 5 6176 76423 27232 118
     
Råvaror och förnödenheter-1 957-2 397-8 842-12 113
Övriga externa kostnader-1 855-2 356-9 872-9 874
Personalkostnader-2 249-3 064-10 345-11 433
Av- och nedskrivningar av materiella och immateriella anläggningstillgångar 

-672
 

-449
 

-2 354
 

-1 471
Nedskrivning fastighet000-549
Övriga rörelsekostnader-800-7
Rörelseresultat-1 124-1 502-8 141-3 329
     
Resultat från andelar i koncernföretag00-5355
Finansiella intäkter0000
Finansiella kostnader-309-151-1 506-9 589
Finansnetto-309-151-1 559-9 534
     
Resultat efter finansiella poster-1 433-1 653-9 700-12 863
     
Bokslutsdispositioner    
Lämnade koncernbidrag0000
Resultat före skatt-1 433-1 653-9 700-12 863
     
Skatt0000
Årets resultat-1 433-1 653-9 700-12 863
     
Resultat per aktie (SEK), före utspädning  

-0,01
 

-0,02
 

-0,15
 

-0,15
     
     
Antal utestående aktier i tusental252 47684 567252 47684 567
Genomsnittligt antal aktier i tusental252 47684 567164 54357 524
Antal aktier vid full teckning av teckningsoptioner i tusental 

103 970
 

0
 

103 970
 

0


Moderbolagets Balansräkning

 (KSEK)     
2019-03-312018-03-312018-12-312017-12-31
Tillgångar     
      
Anläggningstillgångar     
Immateriella anläggningstillgångar     
Balanserade utgifter för utveckling mm 1 8912 0571 9471 915
Patent, licenser och varumärken 0000
S:a immateriella anläggningstillgångar 1 8912 0571 9471 915
      
Materiella anläggningstillgångar     
Byggnader och mark 05000500
Maskiner och andra tekniska anläggningar 1 9719281 662968
Förbättringsutgifter på annans fastighet 8916499201
Inventarier, verktyg och installationer 4 9425 0564 9894 475
Leasade tillgångar inkl hyresavtal 4 834000
S:a materiella anläggningstillgångar 11 8366 6486 7506 144
      
Finansiella anläggningstillgångar     
Andelar i koncernföretag 1 2191 2191 2191 219
S:a finansiella anläggningstillgångar 1 2191 2191 2191 219
      
Summa anläggningstillgångar 14 9469 9249 9169 278
      
Omsättningstillgångar     
Varulager 8 1297 8397 7185 550
Kundfordringar 13822138178
Fordringar hos koncernföretag 317269317269
Aktuell skattefordran 187187147147
Övriga kortfristiga fordringar 598529772700
Förutbetalda kostn och uppl intäkter 7661 076387609
Likvida medel 4055521 7221 723
      
Summa omsättningstillgångar 10 54010 47411 2019 176
      
Summa tillgångar 25 48620 39821 11718 454




(KSEK)     
2019-03-312018-03-312018-12-312017-12-31
 

Bundet eget kapital
     
Aktiekapital (252 476 176 aktier)
(fg år 84 566 958 aktier)
  

12 624
 

4 228
 

12 624
 

4 228
Uppskrivningsfond 1 8911 9151 9471 915
Summa aktiekapital och reserver 14 5156 14314 5716 143
 

Ansamlad förlust
     
Överkursfond 7 4657 0277 4647 027
Balanserad förlust -17 126-14 477-7 482-1 614
Periodens resultat -1433-1 653-9 700-12 863
Delsumma -11 094-9 103-9 719-7 450
      
Summa eget kapital 3 418-2 9604 852-1 307
      
Avsättningar     
Garantier 208208208208
Summa avsättningar 208208208208
      
Skulder     
Långfristiga räntebärande skulder 0150284263
Långfristiga skulder för leasing och hyresavtal 4 460000
Summa långfristiga skulder 4 460150284263
      
Kortfristiga räntebärande skulder 7 78811 4336 2608 773
Leverantörsskulder 4 0312 9833 2631 570
Skulder till koncernföretag 445315365365
Aktuella skatteskulder 177132135101
Övriga kortfristiga skulder 1 3321 898 2 0922 101
Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 3 6276 2393 6586 380
Summa kortfristiga skulder 17 40023 00015 77319 290
      
Summa eget kapital och skulder 25 48620 39821 11718 454
      
Varav räntebärande skulder 12 24811 5836 5449 036


Moderbolagets egetkapitalräkning

       
Belopp i KSEKAktie- kapitalFond för utvecklingsavgifterÖverkurs fondBalanserat resultatÅrets
resultat
Totalt
Ingående eget kapital 1 januari 20184 2281 9157 027-1 614-12 863-1 307
       
Årets resultat0000-1 653-1 653
Summa totalresultat4 2281 9157 027--1 614-14 516-2 960
       
Transaktioner med aktieägarna      
 000000
Summa tillskott från och värdeöverföring till Aktieägare, redovisat direkt i eget kapital 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
Utgående eget kapital
31 mars 2018
4 2281 9157 027--1 614-14 516-2 960
       
       
       
       
       
       
Ingående eget kapital 1 januari 201912 6241 9477 465-7 482-9 7004 852
       
Årets resultat- - -1 433-1 433
Förändring fond för utvecklingsutgifter0-5605600
Summa totalresultat0-56056-1 433-1 433
       
Transaktioner med aktieägarna      
 000000
Summa tillskott från och värdeöverföring till Aktieägare, redovisat direkt i eget kapital 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
 

 

0
Utgående eget kapital
31 mars 2019
12 6241 8917 465-7 426-11 1333 419
       

 
Koncernens rapport över kassaflöden i sammandrag

Belopp i KSEK

 
Jan-Mars
2019
Jan-Mars
2018
Helåret
 2018
Helåret
2017
     
Kassaflöde löpande verksamhet-951-2 372-7 835-5 404
Förändringar av rörelsekapital-429254-2 2112 009
Kassaflöde investeringsverksamheten-731-1 327-3 085-5 697
Kassaflöde finansieringsverksamheten7142 54713 11710 406
Periodens kassaflöde-1 397-898-141 314
     
Likvida medel vid periodens ingång1 8561 8701 870556
Likvida medel vid periodens utgång4599721 8561 870

Moderbolagets kassaflödesanalys i sammandrag

 

 
 

Jan-Mars
2019
 

Jan-Mars
2018
 

Helåret
2018
 

Helåret
2017
     
Kassaflöde löpande verksamhet-761-1 204-7 107-7 234
Förändringar av rörelsekapital-539-1 187-3 0201 396
Kassaflöde investeringsverksamheten-731-1 327-2 991-5 562
Kassaflöde finansieringsverksamheten7142 54713 11712 621
Periodens kassaflöde-1 317-1 171-11 221
     
Likvida medel vid periodens ingång1 7221 7231 723502
Likvida medel vid periodens utgång4055521 7221 723

Data per aktie

 Moder-
bolaget
Moder-
bolaget
Moder-
bolaget
KoncernenKoncernenKoncernen
 2019-03-312018-03-312018-12-312019-03-312018-03-312018-12-31
Antal aktier vid periodens
slut, tusental
 

252 476
 

84 567
 

252 476
 

252 476
 

84 567
 

252 476
Resultat per aktie, SEK-0,01-0,02-0,15-0,01-0,03-0,04
Eget kapital per aktie0,01neg0,020,01neg0,02

Nyckeltal

 Moder-bolagetModer-bolagetModer-bolagetKoncernenKoncernenKoncernen
 Jan-Mars
2019
Jan-Mars
2018
Helåret
2018
Jan-Mars
2019
Jan-Mars
2018
Helåret
2018
       
Avkastning på totalt kapital, % 

neg
 

neg
 

neg
 

neg
 

neg
 

neg
Rörelsemarginal, %negnegnegnegnegneg
Vinstmarginal, %negnegnegnegnegneg
Bruttovinstmarginal, %72,786,768,469,285,263,7
Soliditet %13,4neg23,011,4neg21,6
Skuldsättningsgrad3,4neg1,44,1neg1,5

Bilaga


Attachments

Delårsrapport kv 1 2019