Data Respons ASA: Data Respons kjøper svensk gaselleselskap



Data Respons ASA har i dag inngått en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i inContext AB, et svensk R&D Services selskap med 80 ansatte lokalisert i Stockholm. Selskapet er en ledende nisjeleverandør av spesialisttjenester innen interconnect, autonome systemer og embedded software.

- Med denne transaksjonen fortsetter vi å styrke vår tilstedeværelse i Sverige, det største industrielle markedet i Norden. inContext er et spennende vekstselskap som er spesialister på interconnect, elektrifisering, Embedded SW teknologi, mekanisk design og prosjektledelse som gjør dem sentral i utviklingen av fremtidens autonome systemer. Spesialistkompetansen til inContext vil gi synergier og styrker Data Respons sin posisjon som en komplett teknologipartner for industriell digitalisering, IoT og smarte embedded løsninger, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons.

- inContext har i fra starten av vært bygget på tre grunnpilarer – lidenskapelige ansatte, ærlige forhold til kunder og kollegaer og at vi skal være den beste partneren innen vår nisje. Dette harmonerer godt med Data Respons sine verdier og jeg er overbevist om at vi sammen skal fortsette å vokse i et svært attraktivt marked, uttaler administrerende direktør Matti Schvili i inContext.

- Vi ser frem til å få kompletterende teknologikompetanse og mange nye dyktige ingeniører fra inContext inn i Data Respons familien. Selskapet har svært engasjerte og teknologidrevne medarbeidere som er vant til å arbeide i komplekse produktutviklingsteam hos kunder som forventer topp kvalitet i alle ledd. Jeg er meget imponert over veksten selskapet har levert med gaselle-status fire år på rad. Det viser at selskapet både er dyktig til å rekruttere de beste talentene og at det er en attraktiv arbeidsplass med spennende utfordringer fremover, avslutter Kenneth Ragnvaldsen.

Finansiell informasjon
inContext AB hadde en omsetning på SEK 50 millioner og en EBIT på SEK 14 millioner i regnskapsåret som ble avsluttet i april 2018.  inContext AB har ingen rentebærende gjeld ved overtakelse. Selskapet vil bli tatt inn i Data Respons konsoliderte finansregnskap fra og med juli 2019. Totale transaksjonskostnader er estimert til NOK 1,5 millioner som vil bli kostnadsført i Q3 2019.

Vederlaget for transaksjonen har 3 deler. Første del er et kontantvederlag på SEK 36,4 millioner som ble utbetalt i dag ved inngåelse av avtalen. Andre del er en rettet emisjon på 1 076 810 aksjer i Data Respons ASA til kurs 31,03 som skal utstedes til selgerne etter inngåelse av avtalen. Tredje del er et ytterligere beløp (earn-out) som vil betales ut basert på en positiv utvikling i selskapets EBIT over de neste 3 regnskapsårene (mai 2019 til og med april 2022). Earn-out betalinger vil forfalle årlig i Q3 i samme år som regnskapsåret avsluttes i april. Maksimal totalt vederlag vil ikke overstige 7 ganger gjennomsnittlig EBIT de neste tre regnskapsår.


For ytterligere informasjon:
Kenneth Ragnvaldsen, CEO, Data Respons ASA, tel. +47 913 90 918.
Rune Wahl, CFO, Data Respons ASA, tel. + 47 950 36 046

Om Data Respons
Data Respons er et fullservice, uavhengig teknologiselskap og en ledende aktør innen industriell digitalisering, IoT og embedded solutions markedet. Vi tilbyr R&D tjenester og smarte løsninger til OEM-bedrifter, systemintegratorer og vertikale produktleverandører innen en rekke markedssegmenter som transport og bilindustrien, industriell automasjon, telekommunikasjon og media, romfart, forsvar og sikkerhet, medisinsk teknologi, energi og maritim og finans og offentlig sektor.

Data Respons ASA er notert på Oslo Børs (ticker: DAT), og inngår i informasjonsteknologi-indeksen. Selskapet har kontorer i Danmark, Norge, Sverige, Taiwan og Tyskland. www.datarespons.com

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven § 5-12.