Vostok New Ventures investerar 71 miljoner USD och gör en betydande uppvärdering i sitt innehav i Babylon i samband med en större finansieringsrunda


Stockholm, Aug. 02, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ett av Vostok New Ventures Ltds ("Vostok New Ventures" eller "Bolaget") större innehav, Babylon Holdings Limited (”Babylon”) offentliggör idag en ny finansieringsrunda om upp till 500 miljoner USD för fortsatt produktutveckling och internationell expansion, särskilt i USA.

Vostok New Ventures deltar i finansieringsrundan och investerar 71 miljoner USD i Babylon inklusive tidigare offentliggjorda konvertibelinvesteringar om 16 miljoner USD. Vid den första delstängningen av teckningsåtaganden om 400 miljoner USD idag kommer Vostok New Ventures att äga 10,6% av Babylon efter full utspädning och om och när rundan når 500 miljoner USD kommer Vostok New Ventures äga 10,0% av Babylon efter full utspädning.

Hela finansieringsrundan värderar Babylon till 2 miljarder USD inklusive det nya kapitalet och resulterar i en betydande uppvärdering av Vostok New Ventures innehav i Babylon. Vostok New Ventures substansvärde förväntas öka med omkring 107 miljoner USD eller 18% jämfört med det senaste offentliggjorda substansvärdet per den 31 mars 2019 till följd av transaktionen.

Vostok New Ventures VD, Per Brilioth kommenterar:
“Den här finansieringsrundan kommer göra det möjligt för Babylon att accelerera sin tillväxt och cementera bolagets position som en global ledare inom digital hälsa. Med tanke på den stora marknaden tror jag att Babylon bara är i början på sin resa och att det finns en stor uppsida från denna nya värdering inom de närmsta åren. Vi ser fram emot att fortsätta stödja Babylon och deras team under de spännande kommande åren.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Björn von Sivers, Investor Relations: +46 (0)8-545 015 50

Denna information är sådan information som Vostok New Ventures Ltd är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 augusti 2019 kl. 01.00 CEST.

Vostok New Ventures Ltd är ett investmentbolag vars affärsidé är att genom erfarenhet, kunskap och ett omfattande nätverk identifiera och investera i tillgångar med stor värdeökningspotential. Bolaget har ett särskilt fokus på digitala marknadsplatser och företag med starka nätverkseffekter. Vostok New Ventures depåbevis (SDB) är noterade på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet, under kortnamnet VNV SDB. För mer information om Vostok New Ventures, besök www.vostoknewventures.com.

Bilaga


Attachments

VNV_Babylon_pr_20190802_sv