Yrityskauppa kiihdyttää digitaalista kasvuvauhtia - I-Mediat Oy osti enemmistön Myynninmaailma Oy:stä


Ilkka-Yhtymä Oyj                  Lehdistötiedote 6.8.2019, klo 11.00

YRITYSKAUPPA KIIHDYTTÄÄ DIGITAALISTA KASVUVAUHTIA – I-MEDIAT OY OSTI ENEMMISTÖN MYYNNINMAAILMA OY:STÄ

Ilkka-Yhtymään kuuluva I-Mediat Oy on hankkinut 6. elokuuta 2019 tehdyllä kaupalla omistukseensa enemmistön markkinointitoimisto Myynninmaailma Oy:stä. Yrityskauppa toteuttaa Ilkka-Yhtymä-konsernin strategiaa ja laajentaa I-Mediat Oy:n yritysasiakkaille tarjottavien markkinointipalveluiden valikoimaa.

Myynninmaailma Oy tarjoaa yrityksille käytännön ratkaisuja tehokkaaseen myyntiin ja markkinointiin. Yritys on perustettu tammikuussa 2011, ja se on jo saavuttanut paikkansa alan todellisena tekijänä niin pienten kuin suurten yritysten myynnin kasvattajana. Yhtiön liikevaihto oli 2018 noin 1,5 milj. euroa ja sillä on toimipisteet Seinäjoella, Tampereella ja Oulussa. Yhtiö työllistää vakituisesti 22 myynnin ja markkinoinnin sekä viestinnän asiantuntijaa. Myynninmaailman palveluja ovat mm. myynnin ja markkinoinnin suunnittelu, digitaalinen markkinointi, markkinointiautomaatio ja myynnin koulutukset.

Yrityskaupan myötä I-Mediat vahvistaa asemaansa alueen suurimpana ja monipuolisimpana yritysten markkinointikumppanina.

Vahva panostus digitaalisuuteen jatkuu

Jo keväällä toteutunut yrityskauppa vaikuttajamediatoimisto somessa.comin kanssa ja nyt markkinointitoimisto Myynninmaailman vahva osaaminen digitaalisessa markkinoinnissa vahvistavat uudistuvan mediatalon kasvustrategiaa. Myynninmaailma palvelee niin B2C- kuin B2B-asiakkaita. I-Mediat lisää Myynninmaailman vahvuuksia myös perinteisessä markkinoinnissa.

-Myynninmaailman tavoitteet osuivat hienosti yksiin omiemme kanssa, molempien tahtotilana on auttaa yrityksiä menestymään omassa liiketoiminnassaan. I-plus viestintä- ja markkinointipalvelumme ja Myynninmaailman palvelut täydentävät hyvin toisiaan. Myynninmaailman myötä saamme merkittävästi lisää voimaa digitaalisten markkinointipalveluiden toteuttamiseen, kertoo I-Medioiden liiketoimintajohtaja Jarno Puutio.

-Intohimonamme on auttaa yrityksiä tekemään tuloksellista ja mitattavaa markkinointia etenkin digitaalisissa kanavissa. Toteutamme asiakkaillemme avaimet käteen -projekteja, mutta sen lisäksi valmennamme ja koulutamme tiimejä niin myynnissä kuin markkinoinnissa. Kun yritykset omalla toiminta-alueellaan menestyvät, edistää se myös välillisesti hyvinvointia alueella muutoinkin. Se on myös meille, kuten I-Medioillekin, tärkeää, sanoo Myynninmaailman toimitusjohtaja Ville Orrenmaa.

Valtakunnallinen toiminta vahvistuu

I-Mediat panostaa vahvasti alueelliseen kasvuun Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla ja vahvisti vaikuttajamarkkinoinnin myötä valtakunnallista toimintaansa. Myynninmaailman kanssa valtakunnallinen tekeminen vahvistuu entisestään. Sekä I-Mediat että Myynninmaailma toteuttavat parhaillaan kasvustrategiaa ja yrityskauppa vahvistaa molempien asemaa alueellisesti ja mahdollistaa valtakunnallisesti nopeampaa etenemistahtia.

-Toimipisteemme sijaitsevat tällä hetkellä Seinäjoen lisäksi Oulussa ja Tampereella ja olemme hyvässä valtakunnallisessa kasvuvauhdissa. Tavoitteenamme on kuitenkin vahvistaa asemiamme myös Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella. I-Medioiden kanssa kasvatamme markkinointipalveluidemme kattavuutta ja saamme leveämmät hartiat kasvun toteuttamiseen, kertoo Orrenmaa.

-Myynninmaailman toiminta perinteisen markkina-alueemme ulkopuolella antaa mielenkiintoisen näkymän uusille alueille, Puutio jatkaa.

Yhteistyö käynnistyy

-Yhteistyö I-Medioiden kanssa tuo asiakkaillemme käyttöön uusia markkinointikanavia ja sisällöntuotannon osaamista. Meillä on paljon B2C-asiakkaita, mutta fokuksemme on B2B-asiakkuuksissa, kertoo Myynninmaailman hallituksen puheenjohtaja ja osakas Mikko Isoniemi.

- Nyt lähdetään liikkeelle siitä, että tekijätiimimme pääsevät tutustumaan paremmin toisiinsa, uutta kohti ollaan koko yhteisellä porukalla menossa, summaavat Puutio ja Orrenmaa.

Yrityskaupalla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta konsernin vuoden 2019 liikevaihtoon ja tulokseen.


ILKKA-YHTYMÄ OYJ

Olli Pirhonen
toimitusjohtaja



Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Olli Pirhonen, Ilkka-Yhtymä Oyj, puh. 040 766 5418
Liiketoimintajohtaja Jarno Puutio, I-Mediat Oy, puh 040 557 7336


JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka-yhtyma.fi