Konecranes förstärker sin serviceverksamhet i Italien genom att förvärva Trevolution Service


Konecranes har förvärvat det italienska företaget Trevolution Service SRL som är ett av Italiens största oberoende kranföretag specialiserat på underhåll, reparationer, moderniseringar, reservdelar, lyftanordningar och komponenter till lyftkranar. Villkoren för avtalet avslöjas inte.

Förvärvet utökar Konecranes serviceverksamhet i Italien och förbättrar våra möjligheter att sälja utrustning till nya kunder. Trevolution Service, som ligger nära Milano i Barzago, har tusentals kunder inom en mängd olika industrisektorer. Kunderna är främst belägna i de norra delarna av Italien. Företaget har 25 anställda.

“Trevolution passar vår serviceverksamhet perfekt och ger oss möjligheten att ta på oss ännu större projekt och avtal i en av Europas största ekonomier” säger Tomas Myntti, SVP Industrial Service, EMEA, Konecranes.

“Förvärvet stärker även vår ledande position i att erbjuda OEM-tjänster till vår kärnmarknad” säger Myntti.

Mer information:
Tomas Myntti, SVP Industrial Service, EMEA, Konecranes
E-post: tomas.myntti@konecranes.com

Mer information för investerare och analytiker:
Eero Tuulos, Vice President Investor Relations, Konecranes
E-post: eero.tuulos@konecranes.com +358204272050

Detta pressmeddelande finns tillgängligt på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av kranföretag (Lifting Businesses™) som har ett stort antal kunder i tillverknings- och processindustrier, varv, hamnar och terminaler. Konecranes tillhandahåller produktivitetshöjande lyftlösningar och tjänster för lyftutrustning av alla märken. År 2018 uppgick koncernens försäljningen till 3,16 miljarder euro och den har för tillfället 16 100 anställda i 50 länder. Konecranes aktier är listade på Nasdaq Helsingfors (symbol: KCR).