PunaMusta Media -konserni aloittaa yt-neuvottelut


PUNAMUSTA MEDIA OYJ   SISÄPIIRITIETO    28.8.2019 KLO 10.00

Kilpailukyvyn parantamiseen ja toimintojen tehostamiseen liittyen PunaMusta Media -konserni käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista sekä toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvista syistä. Yt-neuvottelut koskevat konsernin painotoimialan pienpainamisen ja medialogistiikan liiketoimintoja PunaMusta Oy:ssä, Erweko Oy:ssä ja Faktor Oy:ssä. Neuvottelut eivät koske konsernin emoyhtiötä, lehtitoimialan yhtiöitä, Hämeen Kirjapaino Oy:tä ja painotoimialan rullapainamisen liiketoimintoja.

Neuvottelujen tavoitteena on parantaa painotoimialan kilpailukykyä ja pystyä vastaamaan muuttuvaan markkinatilanteeseen uudelleenjärjestelemällä ja tehostamalla toimintoja.    
       
Suunnitelluilla toimilla haetaan noin 2,5 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Uudelleenjärjestelyt voivat johtaa työntekijöiden vähennyksiin, lomautuksiin tai osa-aikaistamisiin, joiden määrä vastaa alustavan arvion mukaan enintään 50 henkilötyövuotta. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat noin 150 työntekijää.

Joensuussa 28. elokuuta 2019

PUNAMUSTA MEDIA OYJ                                                 

Raimo Puustinen                                                                 
toimitusjohtaja                                                                

LISÄTIETOJA:                                                                    
PunaMusta Media Oyj:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen,
puh. 0500 975 873

PunaMusta Media Oyj:n painotoimialan johtaja Jari Avellan,
puh. 050 323 3885

TIEDOTTEEN JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
keskeiset tiedotusvälineet
www.punamustamedia.fi

 

PunaMusta Media Oyj on kotimainen media- ja painotoimialan ammattilainen, jonka palveluksessa on noin 650 alan osaajaa. Konsernissa on Sanomalehti Karjalaisen lisäksi kuusi muuta sanomalehtiyhtiötä ja kaksi paikallisradiokanavaa. Konsernin painotoimialaan kuuluvan PunaMusta Oy:n liiketoiminta koostuu aikakaus-, sanomalehti- ja digipainamisesta, yritysnäkyvyyden luomisesta, suurkuvatulostamisesta sekä mainospaino-tuotteiden painamisesta ja lehtituotteiden suunnittelusta sekä tuotannosta. PunaMusta Media -konsernin liikevaihto on lähes 90 miljoonaa euroa (2018).