Stockwik förvärvar TEAM Hälso & Friskvård


TRANSAKTIONEN I KORTHET

Stockwik Förvaltning AB (publ) har idag den 5 september 2019 förvärvat samtliga aktier i TEAM Hälso & Friskvård Aktiebolag (TEAM) (”Transaktionen”). Förvärvet utgör Stockwiks tionde förvärv.

TEAM har sedan starten år 1988 inriktat sig på att erbjuda hälsofrämjande friskvård till framförallt försäkringsbolag och företag. Företagets verksamhet bedrivs med hög kvalitet och dess uppdragsgivare karaktäriseras av låg konjunkturkänslighet. TEAM är experter inom hälsa och friskvård och erbjuder sina kunder ett helhetskoncept för att främja såväl fysisk som mental hälsa. TEAM har en obruten och lång historik med positiva resultat.

TEAM har under de senaste fem åren uppvisat en genomsnittlig tillväxt på 12 procent. Under det senaste räkenskapsåret presterade företaget ett justerat rörelseresultat på drygt 8 MSEK (EBITDA) ur en omsättning som uppgick till 40 MSEK. Med TEAM medräknat uppgår Stockwikkoncernens rörelseresultat till drygt 30 MSEK (EBITDA) och omsättning till över 400 MSEK räknat som rullande tolv månader i den nu befintliga koncernstrukturen med de övriga portföljbolagen Galdax, Stans Gummiverkstad och Däckcentrum (industri), BergFast och AFF (markservice), MBF, KRVVS, Vaxholms Värmeservice och NF Måleri (fastighetsservice). TEAM kommer att utgöra ett nytt segmentet; hälsa.

Transaktionen sker mot en total anskaffningskostnad om 59 MSEK. I förvärvet ingår nettokassa om cirka 9 MSEK. Köpeskillingen består av en kontantbetalning, en revers och en riktad nyemission av aktier i Stockwik. Antal utestående aktier ökar med högst 125 000 aktier i Stockwik vilket motsvarar en utspädning om cirka 2,9 procent till följd av Transaktionen. Baserat på företagets historiska siffror tillsammans med de uppskjutna skattefordringar som Stockwik som ett resultat av affärens genomförande antas kunna aktivera bedöms Stockwiks vinst per aktie (VPA) för 2019 öka med knappt 3 SEK. TEAM:s historiska intjäning motiverar i sig ett tillskott till Stockwiks vinst per aktie om cirka 0,75 SEK.

BAKGRUND OCH MOTIV

Förvärvet utgör en lönsam och etablerad verksamhet med strukturer för självständig drift. TEAM:s grundare Ulrika Lanner och Martin Pålsson samt övrig befintlig ledning kvarstår oförändrad. Verksamheten innehar en etablerad position inom ett område med stadig och relativt konjunkturoberoende efterfrågan. Förvärvet ligger väl i linje med Stockwiks intentioner att förvärva lönsamma bolag med bedömd låg operativ risk. Erforderlig förvärvsfinansiering är etablerad genom ett lån med 4 års löptid och 11,25 procents ränta.

  • ”Med TEAM gör Stockwik ett gediget förvärv inom ett för Stockwik nytt och mycket stabilt verksamhetsområde. TEAM är ett svenskt kvalitetsföretag med över 30 års historik och som uppvisar en stabil ekonomisk utveckling. TEAM bjuder på fortsatt goda utsikter med sin etablerade verksamhet. Det är med stor glädje vi presenterar detta för våra aktieägare”, säger David Andreasson VD för Stockwik.
  • ”Vi är utomordentligt glada över Stockwik som en ny och långsiktig ägare till TEAM. Stockwiks verksamhet bygger på precis den kultur och de värdegrunder som vi byggt TEAM på”, säger grundare Ulrika Lanner för TEAM.
  • ”Vi ser att Stockwik utgör en trygg plattform från vilken vi långsiktigt kan fortsätta att bedriva verksamheten för TEAM. Vi är också glada över att som nya aktieägare få ta del av Stockwiks fortsatta utveckling”, säger grundare Martin Pålsson för TEAM.

OM TEAM

TEAM:s omsättning uppgick under det senast fastställda räkenskapsåret 2018 till ca 40 MSEK med ett rörelseresultat (justerat EBITDA) om drygt 8 MSEK. Totalt 47 personer är anställda i koncernen.

OM TRANSAKTIONEN

Köpeskillingen uppgår till 59 MSEK. Denna fördelar sig på 46,5 MSEK kontant, revers om 10,0 MSEK med löptid 4 år, årsränta 3 % att erläggas kvartalsvis, samt en riktad emission av stamaktier om 2,5 MSEK.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Stockwik Förvaltning AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 september 2019 kl. 11:45 (CET).

För ytterligare information kontakta:

David Andreasson, VD
Stockwik Förvaltning AB (publ)
Telefon: Nollsjunolltresexåttatrettonnittionio

Om Stockwik

Stockwik ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma, mindre, svenska kvalitetsföretag. Stockwik erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Stockwik tar tillvara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. Vi investerar långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem. I vår investeringsprocess ställer vi krav på såväl kvantitativa parametrar såsom kapitaleffektivitet som kvalitativa värden såsom god affärsetik samt ordning och reda. Vårt arbete baseras på tre grundprinciper; Rätt människor, rätt värderingar, rätt bolag. Stockwik är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap med koden STWK.

Bilaga


Attachments

Stockwik förvärvar TEAM 190905