Oplysninger om aktiviteter i det fortsættende Santa Fe Group A/S (kommende EAC Invest A/S) samt forventet cash-flow - Selskabsmeddelelse nr. 19/2019


København, 6. november 2019


I forlængelse af frasalget af relocation forretningen (Santa Fe Group Limited) og omstillingen til visse investeringsaktiviteter under navnet EAC Invest A/S oplyser selskabet hermed yderligere om de tilbageværende væsentlige aktiver og giver i den forbindelse yderligere finansielle oplysninger.

Væsentligste aktiver og verserende skattesager
Selskabets væsentligste aktiver vil, efter den igangværende omstrukturering, udgøre minoritetsposter i 3 selskaber i Asien, som alle er investeringer af ældre dato. Den ene minoritetspost vil efter omstruktureringen være ejet direkte af EAC Invest A/S og de to resterende minoritetsposter vil være ejet via 100% ejede datterselskaber. Posterne er ikke umiddelbart likvide, men muligheder for afdisponering undersøges. Endvidere har selskabet en række verserende skattesager, som belyst nedenfor.

Thai Poly Acrylic Public Company Limited

  • Børsnoteret på den thailandske børs (BKK: TPA)
  • Ejerskab på 17,4% indirekte via The East Asiatic (Thailand) Company Ltd (EAC Thailand) og Asiatic Acrylics Company Ltd. (totalt 34% i partnerskab med Lucite International)
  • Bogført værdi på DKK 18,9 mio. (pr. 30. juni 2019).

East Lake Villas

  • Joint Venture med Shougang (China Steel) i et beboelses- og kontorområde i Beijing
  • Ejerskab på 5% via The East Asiatic Company (China) Ltd. (EAC China)
  • Bogført værdi på DKK 11,7 mio. (pr. 30. juni 2019).

Zhongbao Drinking Water

  • Joint Venture med Shougang i et firma, der tapper og sælger flaskevand, baseret i Beijing
  • Ejerskab på 35% overdrages direkte til EAC Invest A/S
  • Bogført værdi på DKK 2 mio. (pr. 30. juni 2019).

Skatteforhold

  • Som tidligere oplyst i årsrapporten 2018 har selskabet tre verserende transfer pricing skattesager vedrørende den frasolgte Plumrose forretning i Venezuela for perioden 2008-14.
  • Den væsentligste sag blev vundet i landsskatteretten i juni 2019, men Skattestyrelsen har anket afgørelsen og sagen afventer behandling. De to øvrige sager behandles i landsskatteretten den 22. november 2019, og selskabet har kontorindstillinger, som giver selskabet fuldt medhold i begge sager fra skatteankestyrelsen.
  • Såfremt alle sager falder positivt ud, vil det medføre en positiv likviditetspåvirkning på netto DKK 9 mio. og selskabet vil herefter have et samlet fremførbart underskud på estimeret DKK 85 mio.
  • Såfremt alle sagerne, imod forventning, falder negativt ud, vil det eliminere det fremførbare underskud og medføre en markant negativ likviditetspåvirkning, der vil medføre væsentlig usikkerhed om selskabets fortsatte drift.

Earn-out
-       Som tidligere oplyst (selskabsmeddelelse 16/2019) er der indgået aftale om, at Santa Fe Group A/S vil modtage 15% af fortjenesten ved et eventuelt videresalg af relocation-forretningen inden for 5 år efter aftaleindgåelsen.

Selskabet har ikke rentebærende gæld, og forventer nu en samlet kontantbeholdning pr. 31. december 2019 på omkring DKK 5 mio. Forventningen er behæftet med usikkerhed, og afhænger i betydelig grad af resultaterne af de verserende skattesager.

Cash-flow
Fremadrettet består selskabets indtægter udelukkende af udbytter fra ovennævnte investeringer. Udbytterne er budgetteret til at være i niveauet DKK 1 mio. årligt, idet beløbet naturligt vil afhænge af resultatet af de underliggende aktiviteter i de pågældende selskaber. Selskabet anslår, at de løbende administrative omkostninger vil ligge på cirka DKK 2 mio. årligt, hvilket hovedsagligt omfatter udgifter til den fortsættende notering på Nasdaq Copenhagen, samt administrative omkostninger i selskabet, EAC Thailand og EAC China. Omkostningerne søges kontinuerligt reduceret. Selskabet har på denne baggrund som forventning at operere med et free cashflow på cirka DKK -1 mio. årligt, under forudsætning af et udbyttestrømmen fortsætter på samme niveau og eksklusiv udfald af skattesagerne.

Strategi
Selskabets afsøger muligheder for afdisponering af minoritetsaktiverne bedst muligt. Tidshorisonten for afdisponering vil afhænge af udfaldet af skattesagerne, som ved positivt udfald vil tilføre selskabet yderligere likviditet. Når mulighederne er afdækket og der er mere klarhed over udfaldet af skattesagerne, vil selskabet give en ny udmelding om langsigtet strategi.

Med venlig hilsen

Santa Fe Group A/S (EAC Invest A/S)

For yderligere information kontakt venligst:
Martin Thaysen, CEO, tel. +45 35254300, e-mail mt@eac.dk

Vedhæftet fil


Attachments

Selskabsmeddelelse nr. 19 - Oplysninger om aktiviteter i det fortsættende Santa Fe Group AS (kommende EAC Invest AS) samt forventet cash-flow