Dėl AB „Ignitis gamyba“ Lietuvos elektrinės 7 ir 8 blokų eksploatacijos

AB „Ignitis gamyba“, kodas 302648707, registruotos buveinės adresas Elektrinės g. 21, LT-26108 Elektrėnai, Lietuvos Respublika (toliau – ir Bendrovė). Bendras AB „Ignitis gamyba“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 648 002 629; ISIN kodas – LT0000128571.

Vadovaujantis Bendrovės valdybos 2017 m. gruodžio 11 d. ir 2018 m. gruodžio 10 d. sprendimais, Bendrovės valdomų Lietuvos elektrinės 7 ir 8 blokų eksploatavimas buvo nutrauktas ir jie buvo konservuojami tokiu būdu, jog i) LITGRID AB ir/arba Lietuvos Respublikos energetikos ministerijos nurodymu, būtų įmanoma operatyviai (per ne ilgesnį nei trijų parų laikotarpį) blokus vėl įvesti į eksploataciją, ir/arba ii) blokai galėtų dalyvauti Baltijos šalių izoliuoto darbo bandyme (įskaitant pasiruošimą bandymui), ir/arba iii) atlikti blokams būtinus privalomuosius bandymus.

2019 m. lapkričio 29 d. Bendrovei laimėjus LITGRID AB skelbtą tretinio aktyviosios galios rezervo (toliau – Rezervas) aukcioną, Rezervo paslaugą 2020 metais Bendrovė turėtų teikti tokia apimtimi: 260 MW galia Bendrovės valdomas Lietuvos elektrinės 7 blokas ir 215 MW galia Bendrovės valdomas Lietuvos elektrinės 8 blokas. 2019 m. gruodžio 13 d. Bendrovė ir LITGRID AB pasirašė Tretinio aktyviosios galios rezervo paslaugos pirkimo – pardavimo sutartį, pagal kurią Bendrovė įsipareigojo suteikti LITGRID AB Rezervo paslaugą. Tam, kad nuo 2020 m. sausio 1 d. Lietuvos elektrinės 7 ir 8 blokai teiktų šią paslaugą LITGRID AB, Lietuvos elektrinės 7 ir 8 blokai turi būti įvesti į eksploataciją.

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta aukščiau, Bendrovės valdyba priėmė sprendimą pripažinti netekusiais galios Bendrovės valdybos 2018 m. gruodžio 10 d. sprendimą dėl Lietuvos elektrinės 8 bloko eksploatacijos nutraukimo ir konservavimo ir 2017 m. gruodžio 11 d. sprendimą dėl Lietuvos elektrinės 7 bloko eksploatavimo nutraukimo ir konservavimo.

2019 m. gruodžio 18 d. minėtiems sprendimams pritarė Bendrovės stebėtojų taryba. 2018 m. gruodžio 10 d. ir 2017 m. gruodžio 11 d. Bendrovės valdybos sprendimai pripažinti netekusiais galios nuo šio Bendrovės stebėtojų tarybos pritarimo gavimo.

Artūras Ketlerius, Ryšių su visuomene vadovas, tel. +370 620 76076, el. paštas arturas.ketlerius@ignitis.lt