Incap nadobúda spoločnosť AWS Electronics Group


Incap Corporation       TLAČOVÁ SPRÁVA              január 23 2020

Incap nadobúda spoločnosť AWS Electronics Group   

Poskytovateľ elektronickej výroby, spoločnosť Incap Corporation, podpísala dohodu o získaní 100 % vlastníctva spoločnosti AWS Electronics Group so sídlom v Spojenom kráľovstve. AWS Electronics Group je poskytovateľ elektronických výrobných služieb (EVS), ktorý sa špecializuje na vysoko komplexné služby s výrobnými zariadeniami v Spojenom kráľovstve a na Slovensku.

Akvizíciou dokáže spoločnosť Incap výrazne rozšíriť svoju zákaznícku základňu, vstúpiť na nové segmenty trhu a zvýšiť svoju geografickú prítomnosť.

Nové strategické postavenie sa získava najmä na trhoch Spojeného kráľovstva a strednej Európy a pozícia sa posilnila aj v USA a juhovýchodnej Ázii. Výrobné zariadenia v Spojenom kráľovstve a na Slovensku dopĺňajú súčasné výrobné závody spoločnosti Incap nachádzajúce sa v Estónsku a Indii. Týmto sa otvorí predovšetkým príležitosť rozšíriť obchodné vyhliadky medzi Spojeným kráľovstvom a Indiou.

Z dlhodobého hľadiska sa očakáva, že akvizícia prinesie synergické výhody, napr. v príležitostiach v oblasti nákupu materiálu a krížového predaja.

Otto Pukk, Prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Incap Corporation:

”Táto akvizícia nám umožní slúžiť našim zákazníkom ešte lepšie. Som rád, že môžem privítať tím AWS Electronics Group a podniknúť ďalšie kroky na našej ceste rastu. Spoločnosť AWS Electronics rastie už mnoho rokov a my vidíme silné spojenie so spoločnosťou Incap. Vďaka tejto dlhodobej strategickej akvizícii posilníme naše postavenie na trhu a vyvážime našu zákaznícku základňu. Sme nadšení, že môžeme rozšíriť našu geografickú prítomnosť na trhoch Spojeného kráľovstva a strednej Európy.”

Paul Deehan, bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti AWS Electronics Group:

„Som rád, že môžem vidieť vstup Skupiny AWS Electronics na jednu palubu spoločne so Skupinou Incap. Tieto kombinované spoločnosti vytvárajú silného hráča na trhu so službami v oblasti výroby elektroniky, čo nám umožní slúžiť našim zákazníkom najlepším možným spôsobom. Existuje aj niekoľko kľúčových synergických výhod, ktoré znamenajú, že budeme môcť ponúkať našim zákazníkom širšie a komplexnejšie portfólio služieb.“

Spoločnosť AWS Electronics Group sa zameriava na EVS s vysokou komplexnosťou, napr. pre priemyselné kontroly, lekárske, automobilové, letecké, vedecké prístroje a kontroly.

V účtovnom období, ktoré sa skončilo 30. júna 2019, mala spoločnosť AWS Electronics Group príjmy vo výške 35 miliónov GBP (približne 41 miliónov EUR) a počet zamestnancov bol 436. Bývalí vlastníci spoločnosti AWS Electronics Group, Paul Deehan a Adrian Keane sú odhodlaní podporovať spoločnosť Incap počas prechodného obdobia.

Obchodné jednotky spoločnosti AWS Electronics budú naďalej prevádzkovať svoju činnosť ako vysoko nezávislá jednotka so spoločnosťou Incap Corporation podľa súčasného obchodného modelu spoločnosti Incap.

INCAP CORPORATION

Ďalšie informácie Vám poskytne:
Otto Pukk, Prezident a výkonný riaditeľ, tel. +372 508 0798

Distribúcia:
Hlavné médiá
Domovská stránka spoločností www.incapcorp.com 

INCAP v skratke
Incap Corporation je medzinárodný zmluvný výrobca. Zákazníci spoločnosti Incap sú poprednými dodávateľmi špičkových technologických zariadení vo svojich obchodných segmentoch a spoločnosť Incap zvyšuje svoju konkurencieschopnosť ako strategický partner. Začiatkom roku 2020 pôsobí spoločnosť Incap vo Fínsku, Estónsku, Indii a Hongkongu. Incap zamestnáva približne 830 ľudí. Sídlo spoločnosti Incap je v Helsinkách a jej akcie sú od roku 1997 kótované v Nasdaq Helsinki Ltd. Ďalšie informácie: www.incapcorp.com  
www.awselectronicsgroup.com