Investment Outlook: Håller tillväxten, håller börserna


Pressmeddelande
Stockholm 4 februari 2020

Investment Outlook: Håller tillväxten, håller börserna

Vi kan lägga ett decennium med god ekonomisk tillväxt och stigande börser till handlingarna. Detta år och decennium inleds med en modest global tillväxt, runt 3 procent, och börsvärderingar på toppnivåer.

      - Bilden med en tillväxt som bromsar in och höga värderingar kanske förskräcker, men fortsatt goda vinstnivåer i börsföretagen och ultralåga räntor gör att börserna kan trotsa tyngdlagen ett tag till. Dessutom ger bristen på avkastningsalternativ också ett visst börsstöd. Få placerare vill stå kvar på perrongen om börståget fortsätter rulla, säger  Johan Hagbarth, Placeringsstrateg, Private Banking.
             
I takt med uppgångarna ökar även risken för bakslag och potentialen för fortsatta kursstegringar begränsas. Två av utgåvans tre teman handlar därför om områden där tillväxt kan förväntas oavsett vart konjunkturen tar vägen. Det första inom hållbarhetsområdet och framtida tillgång på den allt knappare resursen rent vatten. Vi belyser också två delar av megatrenden digitalisering, potentialen i robotisering och vikten av cybersäkerhet. Vårt tredje tema knyter an till en av de viktigare politiska processerna i det moderna Europa när vi belyser vad som nu händer i Brexit-processen.     

Missa inte vår webbfilm och lyssna gärna på podden samt läs hela rapporten, allt samlat på seb.se/investmentoutlook.

För mer information kontakta
Johan Hagbarth, Placeringsstrateg
070-513 69 58
johan.hagbarth@seb.se

 
Presskontakt
Frank Hojem, Chef Extern kommunikation
08-763 9947
frank.hojem@seb.se

 
 
SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett stort spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Storbritannien är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vår internationella prägel återspeglas i ett 20-tal kontor världen över med cirka 15 000 medarbetare. Den 31 december 2019 uppgick koncernens balansomslutning till 2 857 miljarder kronor och förvaltat kapital till 2 041 miljarder kronor. Läs mer om SEB på http://www.sebgroup.com/sv.

Bilaga


Attachments

5 200204 Investment Outlook Feb 2020