Teismas paliko galioti nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių pritaikymo

AB „Energijos skirstymo operatorius“, kodas 304151376, registruotos buveinės adresas Aguonų g. 24, Vilnius (toliau – Bendrovė arba ESO). Bendras AB „Energijos skirstymo operatorius“ išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 894 630 333; ISIN kodas – LT0000130023.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, 2020 m. sausio 6 d. ESO apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismo 2019 m. gruodžio 31 d. nutartį, kuria buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės - sustabdytas 2019 m. gruodžio 4 d. ESO neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų galiojimas.

Bendrovė informuoja, kad Vilniaus apygardos teismas (toliau - Teismas) 2020 m. vasario 13 d. nutartimi ESO atskirąjį skundą atmetė ir paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo 2019 m. gruodžio 31 d. nutartį. Teismas nusprendė, kad neišnagrinėjus keleto Bendrovės smulkiųjų akcininkų  ieškinio ir neištyrus įrodymų, nėra pagrindo konstatuoti, kad ieškovų ieškinys yra akivaizdžiai nepagrįstas, o laikinųjų apsaugos priemonių taikymui užtenka bent tikėtino ieškinio pagrįstumo.

Primintina, kad 2019 m. gruodžio 4 d. Bendrovės neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo metu priimti šie sprendimai:

1. Dėl AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijų išbraukimo iš prekybos AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržoje.

1.1. Išbraukti visas AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijas iš prekybos AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržoje.

1.2. Patvirtinti akcininką UAB „Ignitis grupė“ (juridinio asmens kodas 301844044) asmeniu, teiksiančiu oficialų siūlymą supirkti AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijas, įtrauktas į prekybą AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržoje.

1.3. Įgalioti AB „Energijos skirstymo operatorius“ generalinį direktorių su teise perįgalioti atlikti visus reikiamus veiksmus ir pateikti visus reikiamus dokumentus AB Nasdaq Vilnius dėl AB „Energijos skirstymo operatorius“ akcijų išbraukimo iš prekybos šioje reguliuojamoje rinkoje.

ESO akcijų išbraukimas iš prekybos AB Nasdaq Vilnius vertybinių popierių biržoje yra sustabdytas iki įsiteisės sprendimas civilinėje byloje dėl 2019 m. gruodžio 4 d. Bendrovės neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo metu priimtų sprendimų pripažinimo negaliojančiais pagal keleto smulkiųjų Bendrovės akcininkų ieškinį.

Bendrovė informuoja, kad informacija apie tolesnius veiksmus bus atskleista kaip tai numato teisės aktai.

ESO atstovas ryšiams su visuomene - Tomas Kavaliauskas  +370 617 51616 tomas.kavaliauskas@eso.lt