SpareBank 1 SMN : SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån


SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. Samtidig blir det enklere å søke om avdragsfrihet.

Ny laveste rente blir 2,50 prosent for Grønt boliglån.

- SpareBank 1 SMN skal ha is i magen, og vi vil strekke oss langt for at våre kunder kommer seg gjennom koronakrisen. Nå setter vi ned renta og gjør boliglånet billigere. I tillegg gjør vi det enklere for de som har boliglån å søke om avdragsfrihet. Mange er allerede rammet av permitteringer på jobb, og mye tyder på at det dessverre kommer til å bli langt flere. Med avdragsfrihet blir det mindre krevende å få hverdagsøkonomien til å gå rundt, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

- Koronapandemien har utløst stor usikkerhet i markedet og gjort det dyrere å hente inn penger som vi igjen låner ut til våre kunder. Det ble litt billigere etter rentekuttet i Norges Bank sist fredag, og det kommer nå boliglånskundene til gode, sier Maske.

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder. De som nå får renteendring, vil i løpet av neste uke få informasjon i nettbanken eller via brev i posten om hvordan dette påvirker deres lån.

Trondheim, 16. mars 2020

Kontaktpersoner i SpareBank 1 SMN:

Konserndirektør Privatmarked Nelly Maske tlf 901 38 380

Kommunikasjonsdirektør Hans Tronstad tlf 941 78 322

FOTO, se her: https://www.flickr.com/photos/sparebank1smn/albums

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12