Rauten tulosnäkymät vuodelle 2020 heikentyneet


RAUTE OYJ SISÄPIIRITIETO 24.4.2020 klo 9.30

RAUTEN TULOSNÄKYMÄT VUODELLE 2020 HEIKENTYNEET

Rauten tulosnäkymät vuodelle 2020 ovat heikentyneet. Liikevaihdon arvioidaan laskevan vuodesta 2019 ja liiketuloksen arvioidaan heikkenevän selvästi vuodesta 2019. Yhtiö on aikaisemmin arvioinut vuoden 2020 liikevaihdon olevan vuoden 2019 tasolla ja liiketuloksen heikkenevän vuodesta 2019. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli 151,3 miljoonaa euroa ja liiketulos oli 8,5 miljoonaa euroa.

Liikevaihto- ja tulosnäkymien heikkeneminen aiheutuu koronaviruspandemian ja sen torjuntatoimenpiteiden vaikutuksista ja niiden aiheuttamasta talouden epävarmuuden lisääntymisestä. Asiakkaiden investointipäätösten toteutumista ja ajoitusta on hyvin vaikea ennakoida tässä tilanteessa. Tuotantotoimintaan liittyvät komponenttien saatavuuden riskit sekä matkustusrajoituksista aiheutuvat rajoitukset asennus-, käyttöönotto- ja kunnossapitotöiden tekemiselle asiakkaiden tehtailla aiheuttavat osaltaan liikevaihdon pienenemistä ja tuloksen huononemista.

Sopeutuminen liikevaihdon laskuun voidaan Suomen yksiköiden tuotannollisen toiminnan osalta toteuttaa alihankintaa vähentämällä. Välillisten ja kiinteiden kustannusten osalta sopeutustoimenpiteiden tarvetta tarkastellaan tulevien viikkojen aikana.

Raute Oyj:n osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2020 julkaistaan keskiviikkona 29.4.2020.

RAUTE OYJ
Tapani Kiiski
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:
Toimitusjohtaja Tapani Kiiski, matkapuhelin 0400 814 148
Talousjohtaja Tarja Järvinen, matkapuhelin 040 658 3562 

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy, keskeiset tiedotusvälineet, www.raute.com

RAUTE LYHYESTI:
Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin. Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2019 oli 151,3 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2019 lopussa oli 778. Lisätietoja yhtiöstä: www.raute.com.