2020. a suveks riik täiendava reisiparvlaevaga lisareise ei telli


Maanteeamet teavitas ASi Tallinna Sadam tütarettevõtet OÜ TS Laevad (edaspidi: „TS Laevad“) oma otsusest 2020. aasta suviseks kõrgperioodiks täiendava reisiparvlaevaga lisareise mitte tellida, kuna seoses COVID-19 leviku tõkestamiseks rakendatavate piirangutega ei toimu Saaremaal ja Hiiumaal tavapäraseid suurüritusi ning Maanteeamet eeldab reisijate liikumise vähenemist mandri ja suursaarte vahel võrreldes eelmiste aastate suveperioodidega.

2019. aastal tellis Maanteeamet Virtsu-Kuivastu liinil 536 lisareisi, mille eest TS Laevad teenis fikseeritud tasu 1,56 mln eurot, millele lisandus reisitasu 350 eurot iga reisi kohta. 2019. aasta lisareiside teostamiseks rentis TS Laevad täiendava reisiparvlaeva „Mercandia VII“ ning suurendas ajutiselt laevapereliikmete arvu.

TS Laevad teenindab Virtsu-Kuivastu liini parvlaevadega Tõll ja Piret ja Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevadega Leiger ja Tiiu. Ettevõtte laevastikku kuulub ka asenduslaev Regula.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbis 2019. a 10,64 miljonit reisijat ja 19,9 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2019. a müügitulu oli 130,5 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 74,3 miljonit eurot ning puhaskasum 44,4 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marko Raid
Finantsjuht
m.raid@ts.ee