Reisijate liikumispiirangute kaotamine Eesti ja Soome vahel


Vastavalt Soome Vabariigi valitsuse otsusele kaotatakse alates 15.06.2020 kell 00.00 Soome sadamates liikumispiirangud ja Eestist Soome saabuvad reisijad ei pea enam jääma 14 päevaks karantiini. 15. juunist on kõigil soovijatel (sh turismi eesmärgil) võimalik reisida Soome ning Balti riikide (sh Eesti), Taani, Norra ja Islandi vahel ilma vajaduseta jääda pärast reisi karantiini. Eesti avas enamusele Euroopa riikidest (sh Soomest) saabujatele piirid ilma karantiini jäämise nõudeta juba 28.05.2020.

Eesti-Soome piiri avamine aitab taaskäivitada reisijate vedu Tallinn-Helsingi ja Muuga-Vuosaari laevaliinidel. 2019. aasta suvekuudel reisis Eesti ja Soome vahel laevaga 3 miljonit inimest, neist 53% olid soomlased ja 24% eestlased.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbis 2019. a 10,64 miljonit reisijat ja 19,9 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2019. a müügitulu oli 130,5 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 74,3 miljonit eurot ning puhaskasum 44,4 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
AS Tallinna Sadam
m.zirel@ts.ee