Stockwik utökar sitt utestående obligationslån med 75 MSEK


Stockwik Förvaltning AB (”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget framgångsrikt har emitterat ytterligare obligationer om 75 MSEK (”Obligationsemissionen”) inom ramen för sitt befintliga obligationslån med ISIN SE0014781530 enligt obligationsvillkoren daterade 3 september 2020 (”Obligationsvillkoren”). Emissionen togs emot väl av marknaden och blev kraftigt övertecknad. Detta möjliggjorde att de nya obligationerna kunde emitteras till en överkurs; 101,5 procent av det nominella värdet.

Nettolikviden från de nya obligationerna kommer att användas för att möta Bolagets förvärvsagenda de kommande 12 månaderna samt för att finansiera generella bolagsändamål och rörelsekapital.

Inklusive den nya emissionslikviden kommer bolagets totala utestående obligationslån att uppgå till 375 MSEK. Bolaget kommer att ansöka om notering av de nya obligationerna på Nasdaq Stockholm. Likviddag för de nya obligationerna beräknas att bli den 23 mars 2021.

-”Stockwiks verksamhet bygger på en holistisk idé om att investera ansvarsfullt och långsiktigt i människor och stabila verksamheter som i grunden på något vis bidrar positivt till samhället i stort. Utifrån detta erbjuder vi såväl aktieägare som finansiärer en attraktiv avkastning i en verksamhet som samtidigt är väldiversifierad och uthållig. Vi är tacksamma och ödmjuka inför den positiva respons vi fått”, säger David Andreasson VD för Stockwik.  

I samband med Obligationsemissionen genomförs två justeringar av Obligationsvillkoren i syfte att förtydliga beräkningen av konsoliderad EBITDA och räntebärande skuld (”Villkorsändringarna”). Innebörden av dessa justeringar är att beräkningen av de finansiella kovenanterna i Obligationsvillkoren blir mer restriktiv. Villkorsändringarna är inte till nackdel för obligationsinnehavarna och har därför, i enlighet med Obligationsvillkoren, godtagits av obligationsagenten utan att påkalla ett skriftligt förfarande eller obligationsinnehavarmöte. Ändringarna i Obligationsvillkoren är tänkta att träda i kraft den 17 mars 2021 och kommer att publiceras på bolagets hemsida.

Pareto Securities AB agerade ensam arrangör i samband med Obligationsemissionen. Gernandt & Danielsson Advokatbyrå var legal rådgivare.

* * * * * *

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 mars 2021 kl. 19:15 (CET).

För ytterligare information kontakta:

David Andreasson, VD och koncernchef
Stockwik Förvaltning AB (publ)
Telefon: nollsjunolltresexåttatrettonnittionio

Om Stockwik

Stockwik ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma, mindre, svenska kvalitetsföretag. Stockwik erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Stockwik tar tillvara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. Vi investerar långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem. I vår investeringsprocess ställer vi krav på såväl kvantitativa parametrar såsom kapitaleffektivitet som kvalitativa värden såsom god affärsetik samt ordning och reda. Vårt arbete baseras på tre grundprinciper; Rätt människor, rätt värderingar, rätt bolag. Stockwik är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap med kortnamn STWK.

Bilaga



Attachments

210316 Stockwik utökar obligationslån