Acibadem začína pôsobiť v Srbsku v rámci svojej stratégie rastu na východoeurópskom trhu


  • Realizuje konečné dohody o získaní 70 % spoločnosti Bel Medic
  • 6. nemocnica v európskom portfóliu spoločnosti Acıbadem a 4. krajina pôsobenia (3 nemocnice v Bulharsku, 1 v Holandsku a Macedónsku)
  • Spoločnosť Bel Medic v súčasnosti prevádzkuje v Belehrade jednu nemocnicu a päť polikliník
  • Využíva globálnu značku a dobré meno spoločnosti Acibadem a zdôrazňuje pokračovanie poskytovania najvyššej úrovne klinickej starostlivosti v krajine

BELEHRAD, Srbsko, April 01, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Spoločnosť Acıbadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. („Acıbadem“), prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti, Acıbadem City Clinic B.V. („ACC BV“), dnes oznámila, že podpísala konečné dohody o akvizícii srbskej spoločnosti Bel Medic Group a jej dcérskych spoločností („Bel Medic“), ktorá je popredným súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v Srbsku.

Transakcia predstavuje akvizíciu 70 % skupiny Bel Medic Group spoločnosťou ACC BV, ktorá vlastní investície spoločnosti Acıbadem vo východnej Európe.

Spoločnosť Bel Medic, ktorú v roku 1995 založili Dr. Jasmina Knezevic a Milan Knezevic, je popredným poskytovateľom vysoko kvalitnej súkromnej zdravotnej starostlivosti v Srbsku s pôsobením v Belehrade. Prevádzkuje jednu nemocnicu a päť polikliník.

Skupina bude pôsobiť pod názvom „Acıbadem Bel Medic“.

Pán Mehmet Ali Aydınlar, zakladateľ a predseda predstavenstva spoločnosti Acıbadem, povedal: „Sme radi, že máme šiestu európsku nemocnicu Acıbadem v Belehrade. Na základe nášho partnerstva so spoločnosťou Bel Medic, ktorá je jedným z kľúčových poskytovateľov zdravotníckych služieb v krajine, prenesieme know-how spoločnosti Acıbadem do Srbska. Verím, že úroveň poskytovania zdravotníckych služieb v Srbsku sa zvýši na oveľa vyššiu úroveň vďaka synergiám vytvoreným so spoločnosťou Bel Medic.“

Pán Angel Angelov, výkonný riaditeľ Acıbadem City Clinic B.V., uviedol: „Sme nesmierne radi, že môžeme ďalej rozširovať svoje pôsobenie na západnom Balkáne. Veríme, že úsilie našej skupiny pri poskytovaní vynikajúcich a prvotriednych služieb pre pacientov bude mať pozitívny prínos pre srbský trh zdravotnej starostlivosti.“

Pani Jasmina Knezevic, zakladateľka a výkonná riaditeľka spoločnosti Bel Medic, povedala: „Som veľmi rada, že spoločnosť Bel Medic úspešne nadviazala partnerstvo s nemocničným reťazcom svetovej úrovne. Spoločnosť Acibadem je v Srbsku tiež uznávaná ako popredná zahraničná zdravotnícka inštitúcia. Z môjho pohľadu je nesmierne dôležité, aby obe naše inštitúcie zdieľali rovnaké základné hodnoty so zameraním na špičkovú kvalitu medicíny, vynikajúcu starostlivosť o pacienta a spokojnosť. Som si istá, že strategické spojenie dvoch silných značiek, Bel Medic a Acibadem, prinesie zdravotnú starostlivosť prvotriednej kvality a bude mať významný vplyv na srbskú ekonomiku.“

Transakcia posilňuje počet lôžok spoločnosti Acıbadem globálne na viac ako 4 200 v 22 nemocniciach v 5 krajinách. Očakáva sa, že dohoda bude uzavretá do 3 mesiacov, kým nezískame potrebné schválenia a nesplníme určité podmienky. Spoločnosť PWC pôsobila pri transakcii ako finančný a daňový poradca spoločnosti Acıbadem. Právnym poradcom spoločnosti Acıbadem, ktorý vedie transakciu, je spoločnosť Esin Attorney Partnership, členská firma spoločností Baker & McKenzie International, združenie Swiss Verein a miestnym právnym poradcom je Prica & Partners.

Spoločnosť Ernst & Young pôsobila ako finančný a daňový poradca spoločnosti Bel Medic Group a jej akcionárov. Právnym poradcom spoločnosti Bel Medic Group pre akvizíciu je spoločnosť Karanovic & Partners.

Pre ďalšie informácie:

Kontaktujte:

Deniz SentopCeren Tarhanlı
e. deniz.sentop@acibadem.come. ceren.tarhanli@acibadem.com
  

Informácie o Acıbadem Healthcare Group

Spoločnosť Acıbadem Healthcare Group (http://www.acibadem.com/en/) je popredný súkromný poskytovateľ diagnostických a liečebných služieb v Turecku od roku 1991. Spoločnosť Acıbadem má 21 všeobecných nemocníc (1 v Macedónsku, 3 v Bulharsku a 1 v Holandsku), 13 poliklinických zariadení a spoločností poskytujúcich podporné služby a tím viac ako 22 500 zamestnancov a 4 000 lekárov.

Spoločnosť Acıbadem je súčasťou širšej globálnej siete známej ako IHH Healthcare Berhad („IHH“) (http://www.ihhhealthcare.com/about-overview.php). Spoločnosť IHH prevádzkuje integrované zdravotníctvo a súvisiace služby a zaujíma popredné miesta na domácich trhoch v Singapure, Malajzii a Turecku. Svoje zdravotnícke činnosti a investície poskytuje tiež v Čínskej ľudovej republike (okrem Hongkongu, Macaa a Taiwanu) („ČĽR“), Indii, Hongkongu, Macedónsku, Bulharsku, Holandsku (prostredníctvom spoločnosti Acıbadem) a v Bruneji. Spoločnosť IHH Healthcare Berhad je kótovaná na hlavných burzových trhoch Bursa Malaysia Securities Berhad („Bursa Securities“) a Singapore Exchange Securities Trading Limited („SGX-ST“) a podľa trhovej kapitalizácie je druhým najväčším kótovaným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti na svete.

Fotografie priložené k tomuto oznámeniu sú k dispozícii na stránke

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/c3289730-2a52-4259-934f-6079ec43c5f3

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/b52e40c4-364a-46eb-a3aa-3b466b573874