Tallinna Sadama juhatuse liikme volituste pikendamine


ASi Tallinna Sadam nõukogu otsustas 11.05.2021 pikendada juhatuse liikme-kommertsjuhi Margus Vihmani volitusi uueks 3-aastaseks ametiajaks alates eelneva ametiaja lõppemisest ehk perioodiks 01.11.2021-31.10.2024.

Tallinna Sadama juhatus on kolmeliikmeline ja sinna kuuluvad lisaks Margus Vihmanile, juhatuse esimees Valdo Kalm ja juhatuse liige-finantsjuht Marko Raid.

Tallinna Sadama nõukogu esimees Aare Tark tunnustas nii Margus Vihmani kui teisi juhatuse liikmeid. „Hoolimata koroonakriisist on Tallinna Sadam saanud väga hästi hakkama ning teeninud kasumit ja suudab oma aktsionäridele maksta lubatud dividendi. Ka kliendisuhted on Marguse eestvedamisel hästi hoitud ja arendatud ning märkimist väärib eelmisel aastal saavutatud viimase viie aasta suurim sadamaid läbinud kaubamaht. Nõukogu liikmed toetasid üksmeelselt Marguse jätkamist juhatuses.“

Margus Vihman on Tallinna Sadama juhatuse liige alates 2016. aastast. Vihman vastutab ettevõttes kommertstegevuste ehk kliendisuhete ja müügitegevuse eest. Varasemalt on Vihman olnud müügidirektor ettevõttes Krimelte OÜ, regiooni müügidirektor ehitusettevõttes Ruukki ja allorganisatsiooni tegevjuht ehituskeemia ettevõttes Henkel Makroflex. Margus Vihmanil on Estonian Business Schooli magistrikraad rahvusvahelise ärijuhtimise erialal.

Margus Vihmanile kuulub 10 000 Tallinna Sadama aktsiat.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2020. a müügitulu oli 107,4 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 58,4 miljonit eurot ning kasum 28,5 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
Tel. +372 53 42 6591
E-post: m.zirel@ts.ee