Genomförandet av SkiStars avyttring av sin andel i den österrikiska skidanläggningen i St. Johann in Tirol något fördröjd


Såsom meddelats den 5 maj 2021 avyttrar SkiStar sin andel om 68 procent i den österrikiska skidanläggningen St. Johanner Bergbahnen GmbH (”St. Johann”). Detta som ett led i SkiStars strategi att befästa bolagets position som den ledande semesterarrangören för Skandinavien.

Villkoren för transaktionen – godkännanden enligt österrikiska regler – beräknades vara uppfyllda före SkiStars räkenskapsårs slut den 31 augusti. Samtliga godkännanden har dock ej erhållits per denna dag, men SkiStar och köparen Schultz Gruppe arbetar alltjämt för att genomföra transaktionen snarast möjligt efter erhållande av nämnda godkännanden.

- Vi hade hoppats på att stänga affären under detta verksamhetsår men dessvärre har processen dragit ut på tiden. Vi arbetar nu i nära samarbete med köparen Schultz Gruppe för att få de godkännanden som krävs från de lokala aktörerna enligt österrikisk lag och har full fokus på att genomföra affären tillsammans, säger VD Stefan Sjöstrand i en kommentar.


Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 31 augusti 2021 klockan 16.00 CEST.

Ytterligare information lämnas av:
Stefan Sjöstrand, Verkställande direktör, tel +46 (0)280 841 60.
Anders Örnulf, Ekonomi- och finansdirektör, tel +46 (0)280 841 60.

Kort om SkiStar:
SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Vemdalen, Åre och Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 53 %, i Norge 29 % och totalt i Skandinavien 43 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i två segment; Drift av skidanläggningar och Fastighetsutveckling & exploatering. För mer information, se www.skistar.com/sv/corporate.

Bilaga



Attachments

SkiStar Pressmeddelande - SkiStars avyttring av sin andel i den österrikiska skidanläggningen i St. Johann in Tirol något fördröjd