Spoločnosť Dante Labs oznamuje vymenovanie Sandry Close do svojho predstavenstva na podporu strategických iniciatív v diagnostike

CAMBRIDGE, Spojené kráľovstvo, Sept. 01, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Dante Labs, popredná globálna spoločnosť v oblasti genomiky a presnej medicíny, dnes oznámila vymenovanie Sandry Close, Ph.D., za členku svojho predstavenstva. Sandra v minulosti pracovala ako vedúca oddelenia stratégie v diagnostike v spoločnosti Invitae, poprednej spoločnosti zaoberajúcej sa lekárskou genetikou, ktorá v roku 2020 získala spoločnosť ArcherDX.

„Som nadšená, že môžem privítať Sandru Close v predstavenstve Dante Labs,“ povedala generálna riaditeľka Dante Labs Andrea Riposati. „Sandrine odborné znalosti pri vedení strategického úsilia na poskytovanie praktických, lepšie prispôsobených lekárskych informácií mali skutočný vplyv na rozhodnutia ľudí v oblasti zdravotnej starostlivosti a jej vedenie v tejto oblasti bude pre naše predstavenstvo cenným prínosom, pretože rozširujeme možnosti diagnostickej stránky nášho podnikania.”

Doktorka Close uviedla: „Som veľmi rada, že sa v tejto vzrušujúcej dobe môžem stať členkou predstavenstva spoločnosti Dante, aby som pomohla urýchliť diagnostiku v zdravotníctve, najmä v oblasti zriedkavých chorôb a onkológie, kde je skoršia intervencia taká zásadná pre lepšie zdravotné výsledky.“

Doktorka Close je v globálnom meradle skúsenou líderkou v oblasti riadenia kvality, regulačnej a obchodnej stratégie pre rastúce diagnostické spoločnosti. Jej práca v spoločnosti Invitae sa zameriavala na snahu o poprednú diagnostickú stratégiu v onkologickom tíme. Do spoločnosti Invitae nastúpila pri akvizícii spoločnosti ArcherDX, kde pôsobila ako výkonná viceprezidentka pre stratégiu kvality, regulácie a obchodu. Predtým Dr. Close pôsobila ako generálna riaditeľka a nezávislá poradkyňa v spoločnosti GenEngine, informačnej spoločnosti poskytujúcej služby a technológie na podporu genetiky. Pred svojim pôsobením v spoločnosti GenEngine zastávala doktorka Close niekoľko pozícií v oblasti biotechnológií a v spoločnosti Biopharma. V predstavenstve Dante Labs sa doktorka Close pripojí k prevádzkovému riaditeľovi spoločnosti Illumina, Bobovi Ragusovi, Markovi Morganovi z GRAIL SVP a prevádzkovému riaditeľovi spoločnosti Pacific Biosciences Markovi Van Oeneovi.

O Dante Labs
Dante Labs je globálna spoločnosť zaoberajúca sa genomickými údajmi, ktorá buduje a uvádza na trh novú triedu aplikácií transformačného zdravia a dlhovekosti založených na sekvenovaní celého genómu a umelej inteligencii. Naše aktíva zahŕňajú jednu z najväčších súkromných databáz genómu s výskumným obsahom, vlastnú softvérovú platformu navrhnutú tak, aby v patričnej miere rozlúštila silu genomických údajov a vlastné procesy, ktoré umožňujú odvetvový prístup k sekvenovaniu genómu.

Spoločnosť Dante Labs so sídlom v Cambridge vo Veľkej Británii a výskumným laboratóriom vo Wolverhamptone podporila naliehavú požiadavku vlády Spojeného kráľovstva rozšíriť veľkokapacitné, vysoko automatizované riešenie testovania na Covid-19, vrátane infikovaných pacientov a pacientov s protilátkami. Spoločnosť Dante Labs bola schopná poskytnúť riešenie využitím existujúcej technológie, ktorá bola vyvinutá na sekvenovanie celého genómu.

Kontaktné údaje
Giorgio Lodi