Admiral Markets AS 2021. aasta 12 kuu auditeerimata majandustulemused

2021. aastal registreeriti Admiralsis rekordarv uusi klienditaotlusi

Jätkuvad mahukad investeeringud arendustegevusse ja IT valdkonda, laienemine uutes piirkondades ja portfelli lisandunud strateegilised teenused, mis võimaldavad senisest laiemal kliendisegmendil finantsmaailma siseneda, on kõnekad edulood Admiralsi 2021. aastast.

2020. aasta äärmuslik volatiilsus ladus tugeva aluse miljonite inimeste tulevastele kauplemis- ja investeerimisharjumustele kogu maailmas, mida on näha juba tänastes kauplemismahtudes. 2020 oli finantssektori jaoks äärmuslik aasta, samas kui võrdlus 2019. aastaga on objektiivsem, kajastades tegelikke trende.

„Oleme hoidnud oma kulud 2020. aasta tasemel, tehes samas olulisi investeeringuid arendusse ja infrastruktuuri. Tutvustasime oma portfellis laia valikut uusi teenuseid ja tooteid, pidades sammu klientide huviga krüpto vastu. Sellised tegevused on kasvatanud meie globaalset kohalolu FinTech sektoris,“ ütles Admiralsi tegevjuht Sergei Bogatenkov.

Kauplemistasemed normaliseerusid 2020. aasta rekordmahtudest. Grupi kauplemistegevuse müügitulu oli 37 miljonit eurot (2020: 66 miljonit eurot). Uute klienditaotluste arv kasvas 32% võrreldes 2020. aastaga. Grupi puhaskasum oli lõppenud aastal 0,9 miljonit eurot (2020: 20,3 miljonit eurot).

Möödunud aastat iseloomustavateks märksõnadeks on ka jätkuv panustamine kultuuri- ja hariduselusse. Admiralsi jaoks on finantskirjaoskus pikaajalise missiooni ja visiooni üks nurgakividest, mistõttu osaletakse mitmesugustes haridus- ja mentorlusprogrammides. Eesti Kontserdi ja Jõhvis asuva kood.tech strateegilise partnerina seistakse Eesti kultuuri jätkusuutlikkuse ja programmeerimisalase hariduse eest.

Sergei Bogatenkovi sõnul on ettevõte finantskeskuseks saamise teekonnal kogenud edu, rahutuid aegu, ainulaadseid tulemusi ja mis kõige tähtsam - visiooni, pikaajalise eesmärgi ja plaani asjakohasust. Olen tänulik meie rahvusvahelisele tiimile, koostööpartneritele ja investoritele, kellega koos jätkame finantsmaailma raputamist ja seisame innovaatilise, ühtse ja personaalse kogemuse eest finantsmaailmas."

Finantsseisundi aruanne

Omakapital kokku55,85553,35557,677
Kohustused ja omakapital kokku63,07563,11671,436

(tuhandetes eurodes)12 kuud 20216 kuud 20216 kuud 2020

Netokasum klientide ja likviidsuspakkujatega kaubeldavatelt finantsvaradelt õiglases väärtuses muutustega läbi kasumiaruande36,88217,89539,878
Vahendustasu tulu1,9352857
Komisjoni- ja vahendustasu kulu-18,439-8,855-8,338
Muud kauplemistegevusega seotud tulud156612
Muud kauplemistegevusega seotud kulud-4-3-18
Kauplemistegevuse netotulu20,5309,07131,591
Muud tulud2,624421611
Muud kulud-52-52-237
Intressitulu vastavalt efektiivse intressimäära meetodile25110648
Muud samalaadsed intressitulud1859398
Intressikulu-229-118-122
Netokasum/(-kahjum) valuutakursi muutustest867413-250
Netokahjum õiglases väärtuses muutustega läbi kasumiaruande-34900
Tööjõukulud-4,638-2,662-3,950
Tegevuskulud-16,482-7,673-7,855
Materiaalse ja immateriaalse põhivara kulum-687-333-292
Kasutusõigusega vara kulum-533-279-263
Kasum (kahjum) enne tulumaksu1,487-1,01319,379
Tulumaks-567-567-266
Aruandeperioodi kasum (kahjum)920-1,58019,113
Aruandeperioodi koondkasum (-kahjum)920-1,58019,113
Puhaskasum (-kahjum)ja lahustatud puhaskasum (-kahjum) aktsia kohta2.28-3.9147.31

Admiral Markets AS-i aruanded on kättesaadavad aadressil: https://admiralmarketsgroup.com/et/admiral-markets-as/reports/

Admirals on ülemaailmne finantstehnoloogia ja investeerimisühing, mille reguleeritud tütarettevõtted pakuvad nutikaid lahendusi erinevate finantstoodete jaoks. Alates asutamisest 2001. aastal on Admirals oma haaret pidevalt laiendanud, olles täna reguleeritud kauplemisettevõtete kaudu esindatud kogu maailmas.

Eestis asutatud investeerimisühing Admiral Markets AS on Admirals Group AS-i tütarettevõtte, millel on õigus osutada investeerimisteenuseid Eesti Finantsinspektsiooni tegevusloa alusel Euroopa Liidus ning Euroopa Majanduspiirkonna riikides

Admirals hoolib oma partnerite edust, seetõttu pakuvad nad arvukalt läbiproovitud turundustööriistu, tipptasemel tarkvara ja kvaliteeti.

Tänapäeval koosneb Admiralsi meeskond rohkem kui  400 inimesest, kes asuvad 18 kontoris üle maailma, mis teeb sellest tõeliselt globaalse organisatsiooni.

Lisainfo:

Kaia Gil