Muudatused Tallinna Sadama tütarettevõtete nõukogudes


ASi Tallinna Sadam tütarettevõtete OÜ TS Laevad (edaspidi: „TS Laevad“) ja TS Shipping OÜ nõukogudest kutsuti kummagi tütarettevõtte üldkoosoleku otsusega tagasi endine ASi Tallinna Sadama finantsjuht / juhatuse liige Marko Raid ja uueks nõukogu liikmeks nimetati uus finantsjuht / juhatuse liige Andrus Ait volituste tähtajaga 5 aastat alates 28.02.2022.

TS Laevad nõukogu on neljaliikmeline, sinna kuuluvad peale Andrus Aida ka Valdo Kalm, Rene Pärt ja Johann Peetre. TS Shippingu nõukogu on kolmeliikmeline, sinna kuuluvad Andrus Ait, Valdo Kalm ja Ahti Kuningas.

Lisaks eelnevale vahetab Andrus Ait Marko Raidi välja ka Tallinna Sadama sidusettevõtte ASi Green Marine nõukogus eelmainitud volituste tähtajaga.

Andrus Ait alustas ASi Tallinna Sadam finantsjuhi ja juhatuse liikmena 21.02.2022. Eelnevalt on ta töötanud Riigi Kinnisvara ASis erinevatel finantsvaldkonna positsioonidel, 2016. aastal sai Andrus ettevõtte finantsjuhiks ning 2019. aastast on ta olnud Riigi Kinnisvara ASi juhatuse liige. Aastatel 2011–2016 oli Andrus ühtlasi SA Kärdla Sadam nõukogu liige. Andrus Aidal on majandusalane magistrikraad Tallinna Tehnikaülikoolist.

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2021. a müügitulu oli 110 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 54 miljonit eurot ning kasum 26 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
Tel. +372 53 42 6591
E-post: m.zirel@ts.ee