Auriant Mining AB (publ.) kommenterar koncernens verksamhet


Under de senaste dagarna efter utbrottet av den ryska militäroperationen i Ukraina, går våra tankar till dem som är direkt påverkade och till dem som har förlorat nära och kära.

Bolaget vill gärna lämnar följande uppdatering v.g. koncernens verksamhet:

•    Gruvdrift och guldproduktion vid Tardans CIL-anläggningen fortsätter som vanligt utan avbrott;
•   Det har inte förekommit några avbrott i leveranserna samtidigt som Bolagets dotterbolag verksamma i Ryssland ser prisökningar;
•   Koncernen sålde allt guld som producerats före slutet av februari och guldförsäljningen fortsätter. All guldförsäljning sker i Ryssland;
•  Med tanke på de sanktioner som USA, EU och Storbritannien ålagt företagets bank VTB, ser koncernen över sina guldförsäljningsprocesser och överväger alternativa försäljningskanaler;
•   Företaget arbetar på alternativa lösningar för att ersätta sitt bankkonto med Sberbank Europe AG;
•   Medans nya sanktioner och motsanktioner implementeras löpande kommer den fulla effekten av situationen att bli tydligare under de kommande veckorna. Bolaget fortsätter att övervaka situationen och vidtar åtgärder för att hantera läget. Bolaget kommer att göra en ytterligare uppdatering av koncernens verksamhet för första kvartalet 2022 som kommer att publiceras den tredje veckan i april, eller så snart detta blir nödvändigt.

För mer information, vänligen kontakta:

Danilo Lange, VD
Tel: +7 495 109 02 82
E-post: d.lange@auriant.com

Företagsnamn: Auriant Mining AB
Kortnamn: AUR
ISIN-kod: SE0001337213

Webbplats: www.auriant.com
www.facebook.com/AuriantMining/

Auriant Mining AB (AUR) är ett svenskt gruvbolag med inriktning på prospektering och guldproduktion i Ryssland, främst i republiken Tyva, Zabaikalye och republiken Khakassia. Bolaget har för närvarande fyra licenser, inklusive två gruvor i drift (Tardan och Alluvial vid Staroverinskaya), en prospekteringstillgång i ett tidigt skede och en prospekteringstillgång under utveckling.

Sedan den 19 juli 2010 handlas Auriants aktier på First North Premier vid NASDAQ Nordic Exchange under beteckningen AUR. Läs mer på www.auriant.com. G&W Fondkommission är Certified Adviser till Auriant, för mer information 08-503 000 50, e-mail CA@gwkapital.se  eller besök www.gwkapital.se.

Denna information är information som Auriant Mining AB är skyldig att offentliggöra i enlighet med EU-förordningen om marknadsmissbruk (MAR). Informationen lämnades för offentliggörande, genom förmedling av kontaktpersonerna, som anges ovan, klockan 08.50 den 10 mars 2022.

Bilaga



Attachments

Auriant comments on Group operations_v6_SWE