Muudatused Tallinna Sadama auditikomitees ja tasustamiskomitees


ASi Tallinna Sadama 1. juulil ametisse asunud nõukogu otsustas 5. juulil 2022 toimunud koosolekul muuta auditikomitee ja tasustamiskomitee koosseisu.

Auditikomiteest kutsuti tagasi Urmas Kaarlep ja Raigo Uukkivi ning uuteks auditikomitee liikmeteks määrati Tallinna Sadama nõukogu liikmed Marek Helm (auditikomitee esimees) ja Kaur Kajak. Auditikomitees jätkavad Riho Unt ja Maarika Honkonen.

Tasustamiskomiteest kutsuti tagasi Aare Tark, Ahti Kuningas ja Üllar Jaaksoo ning uuteks tasustamiskomitee liikmeteks määrati Tallinna Sadama nõukogu liikmed Riho Unt, Risto Mäeots ja Ain Tatter. Tasustamiskomitees jätkab Veiko Sepp (tasustamiskomitee esimees).

Tallinna Sadama nõukogu liikmete tutvustused on toodud ettevõtte kodulehel: https://www.ts.ee/juhatus-noukogu/ .

Tallinna Sadamale kuulub üks Läänemere suurimaid kauba- ja reisisadamate komplekse, mida läbib aastas keskmiselt 10 miljonit reisijat ja 20 miljonit tonni kaupa. Lisaks reisijate ja kaubavedude teenindamisele tegutseb ettevõte laevanduse ärivaldkonnas läbi oma tütarettevõtete – OÜ TS Laevad korraldab parvlaevaühendust Eesti mandri ja suursaarte vahel ning OÜ TS Shipping osutab multifunktsionaalse jäämurdjaga Botnica jäämurde ja konstruktsioonilaeva teenust Eestis ja offshore projektides. Tallinna Sadama gruppi kuulub ka jäätmekäitlusega tegelev sidusettevõte AS Green Marine. Kontserni 2021. a müügitulu oli 110 miljonit eurot, korrigeeritud EBITDA 54 miljonit eurot ning kasum 26 miljonit eurot.

Lisainfo:

Marju Zirel
Investorsuhete juht
Tel. +372 53 42 6591
E-post: m.zirel@ts.ee